Prof. Dr. Sinsi
|
Cinler Ve Cinciler
Reborn Nickli Üyeden Alıntı
Evet bu tespit konusunda şunu demek isterim : değişik tüm ,inançlarda (ağırlıklı doğu inançları ve sufi gelenek) ilmi artan kişi bilgelik yolunda belli bir aşama geçirdikten sonra
öyle şeyler görür ve bilirki ,olayın perde arkasındaki özünü anlar(gerekirse görür) Bu aşamadan sonra (bu perde arkasını) bilmeyenle konuşmaz  
hatta hiç konuşmaz,seyreder  ve gülümser  
dinli,dinsiz,şekilli,şekilsiz vb başka boyuttan varlıklarla tam iletişim için kanalları açık olan kişi (bunu sindirebilecek,hazmedebilecek aşamada ise) bunu ancak o hazım yeteneğinde
sahip olanlara (oda isterse) anlatır  
Piyasada(sahaflarda ve ''özellikle son zamanlarda'' forumlarda), zibilyon tane hüddam daveti, kulak hadimi, havas bilmem neyi, efendim Daemon siğili / çağırma ritüeli  dolaşıyor ve bunların tekinin dahi ''tam'' olduğunu sanmıyorum
Bakın bunlar ''%100 yanlıştır'' demiyorum, ''tam'' değildir diyorum(aslında bazılarının ''resmen'' yanlış olduklarına da eminim ama tedbir için insanlara, her okuduğunuzu uygulamayın denmesinden yanayım)
Bunların ''neredeyse tamamının'' buluştukları ortak payda ne?
Yapılamayacak derecede ''zor'' uygulamalara sahip olmaları(şu kadar gün oruç, bu kadar gece bilmem ne  ) ve bence bunun yegâne nedeni de, önüne gelenin bu işe girmesinin peşinen engellenmesi( ''uzak dur'' dense, insanlar daha da ilgilenecektir bu işle ama bir yığın mecburiyetin olduğu bir listeyle, ancak birkaç kişi uğraşır) ve doğruluğundan emin olamamakla birlikte, bir de teorim var:İnsan, bu varlıklarla görüşemez, bu ''varlıklar'' insanla görüşür
Yani bedeni ve ruhi açıdan gerekli güce ve açıklığa sahip bir birey, bu yönde bir çalışması olmasa da, inancı doğrultusunda bazı şeyler yaşayabilir
İslâm'ın emrettiği şekilde, yani takvâ üzerine bir hayatı olan bir kişi, bu tarz deneyimleri ''mutlaka'' yaşar(namazdan kalkıp komşuyu dikizleyen birisi yaşayamaz tabi) veya kişi, ''başka bir dinden'' olsa ve yapması emrolunanları yapsa ve yasaklananlardan uzak dursa, benzer bir durum bence yine geçerli zira ''her dinden'' ruhani varlıkların olduğunu düşünüyorum ve söz gelimi Müslüman varlıkların, İslâm'a tam anlamıyla uygun bir hayat süren, ağzı sıkı, nefsi ölü ve psişik yönden ''açık'' birisi dururken, sırf ezberlediği 3-5 şeyi söyleyen bir maceraperest çağırdı diye, davete icâbet edeceklerini sanmıyorum
Ha şu duayı şu kadar söyle türü şeylerden, işe ''gerçekten'' yarayanlar varsa, onunla ilgili ahkâm keserek ukalâlık yapmak istemem ama bu konuya bakış açım, bu yönde
Daha da Türkçesi; görüşecekleri kişiyi onlar belirler(diye düşünüyorum)
sedathut Nickli Üyeden Alıntı
Cinler bizim boyuta geçtiklerini kimsenin bilmesini istemez Özellikle kendi boyutundakilerin
Onun için cinler bir insanla çok sağlam bir irtibata geçmek için, çok sağlam bir insan seçerler
''Çok bilinen'' ve ''mutlaka duyduğunuz'' ve çoğu kişini palavra olduğunu düşündüğü bir şeyden bahsedelim, ki bunun yeri geldi
Ne derler hep?
Eğer bazı şeyler yaşıyorsan, bunu sakın kimseye anlatma yoksa bunlar sonlanır ve bir daha da ''paranormal'' bir şey yaşayamazsın!
Bunun ''size'' komik geleceğini sanmam ama ''bazılarına'' bu şekilde geldiğini biliyorum ve bunun ''doğru'' bir önerme olduğunu da biliyorum
Bazı kişiler, bazı varlıklar tarafından, bazı bazı yoklanır(aslında denenir) ve bu kişilerin ketumluğu ölçülür
Farkettiği(aslında farketmesinin istendiği) henüz ilk hadiseyi, oğlum akşam öyle bir şey oldu ki  diye millete yetiştirmeden rahat duramayan tipler, ancak filmlerde gördüklerini harmanlar ve ancak ''bunları'' anlatır
Hangi duayı okuyayım, hangi oruca başlayayım, hangi tütsüyü yakayım, hangi gün okuyayım  
Hangi inançtan olduğunuz önemli değil ve aslında hangi tütsüyü yaktığınız da öyle ama çenesini tutmaktan âciz birisiyseniz; isterseniz 365 gün oruç tutun, isterseniz memleketi ''tütsü niyetine'' yakın Yapacağınız ''en büyük'' şey, forum köşelerinde ahkâm kesmekten ileriye gitmez
sedathut Nickli Üyeden Alıntı
Ancak onlara zarar verildiği zaman insana bulaşmaktan korkmazlar,çünkü hak sahibi olurlar
- Daemonlar; bir dönemin Tanrıları mıdır, düşmüş melekler midir?
- İnsan mı üstündür, cin mi?
Bu tip ''sığ'' tartışmalar, döner durur çoğu yerde
Sanki Daemonların ''düşmüş melek'' oldukları ispatlansa; bu, kendileriyle ''lan'lı'' konuşabileceğimiz anlamına gelecek
Ya da insanın, cinlerden üstün olduğu belgelense; bundan, cinleri ''çırak gibi'' kullanabiliriz anlamı çıkacak
Saygı  
Ne kadar varsak, ''en az o kadar'' varlar ve saygıyı ne kadar hakediyorsak, ''en az o kadar'' hakediyorlar
Bence onlara zarar vermeyi falan değil de, saygıda kusur etmemeyi düşünmeli ve buna çalışmalı
Selâmlar  
|