Yalnız Mesajı Göster

Reenkarnasyon Hikayeleri

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Reenkarnasyon Hikayeleri

5 yaşında İngilizce konuşuyor,

İngilizce şarkılar söylüyordu!…

1985 yılının Mayıs Ayı’nda Tarsus’ta yaşayan Taşkıran Ailesi’nde çok garip olaylar gelişmeye başladı…

Çok fakir bir aile olan Taşkıranlar’ın en küçük kızları 5 yaşındaki Ela ,adının Elmita olduğunu,bundan önceki yaşamının ise ABD’de geçtiğini,evli ve iki çocuk annesi olduğunu iddia ediyordu!…

Hemen konunun uzmanları Ela’yı incelemeye aldılar Ela yaşından ve yetiştiği sosyal çevresinden umulmayacak düzeyde sözler söylüyor ve İngilizceyi mükemmel denebilecek bir tarzda kouşuyordu!… İngilizce şarkılar söylemesi ise bir başka bilmeceydi…

Ela’da garip davranışlar 2 yaşından itibaren başlamıştıBu olayların duyulması ise ilginç bir tesadüfle olmuştu

Tarsus Amerikan Koleji’nde okuyan bir grup öğrenci piknik yapmak amacıyla Ela’nın yaşadığı bölgeye gitmişlerdiHerşey, küçük Ela’nın öğrenci grubunun yanına giderek,öğrencilerden birinin elindeki portakalı gösterip,”orange”demesiyle ortaya çıktıEla’nın İngilizce konuşabildiğini farkeden öğrenciler,derhal ailesinin yanına giderek bu yaştaki bir çocuğa İngilizceyi nasıl öğrettiklerini sordular

Aile ise tüm olup bitenden habersizdi… Kızlarının kullandığı kelimelerin hayatlarında hiç duymadıkları yabancı bir dil olduğunu,ozaman öğrendiler

Ela’daki gariplikler aradan geçen zaman süresince daha da arttıEla’da her geçen gün büyük değişimler meydana geliyordu…Önceleri ailesini ve çevresini beğenmiyor,duvarlarda niçin duvar kağıdının olmadığını soruyorduDaha sonraları annesinin şalvarını ve baş örtüsünü garipsemeye ve ev işlerini niçin annesinin yapmakta olduğunu sormaya başladıÇünkü bu işler hizmetçiler tarafından yapılmalıydı!… Evet,küçük Ela böyle düşünüyordu…

Ela 5 yaşına geldiğinde sosyal çevresine uymayacak davranışlar sıralamaya başladıÜst katlaraçıkmak için düğmelere basılması gerektiğini anlatıyor ve hemen arkasından asansörü en ince ayrıntısına kadar tarif ediyorduOysa ki bulunduğu köyde bir kez bile asansör görmüş değildi… Bulundukları yerde televizyon bile yoktu…

İşler bşr müddet sonra iyice garip bir hale bürünmeye başladıEla Amerika’da evinin olduğunu söylemeye başlamıştı!… Amerika’daki evinin üç katlı olduğunu,kocası Bob’un birçok mağazaların sahibi çok zengin bir işadamı olduğunu anlatıyorduÖzel uçaklarıyla bir iş seyahatine giderken uçağın düştüğünü,kendisinin ve eşinin parçalanarak öldüğünü ayrıntılarıyla çevresindekilerin şaşkın bakışları altında izah ediyordu

Olay öyle bir hale gelmişti ki,sonunda olay gazetelere yansıdıGazetelerin olayla ilgilenmesi sonucu,Tarsus Amerikan Koleji öğretmenlerinden Choriotte Oellen,Ela’yı ziyarete geldiÖğretmen Ela’ya İngilizce olarak:”Bana dağdan biraz çiçek toplayabilir misin?”dediği an,Ela dışarı fırladı ve kısa bir süre sonra elinde çiçeklerle odaya geldiTopladığı çiçekleri öğretmene uzattı

Uzmanlarca yapılan araştırma sonucu Ela’nın ana dilinin İngilizce olduğuna karar verildiBu inanılması son derece zor bir gelişmeydi…

O yıllarda,konuyla yakından ilgilenen Tarsus Amerikan Koleji’nin öğretmenlerinden Francis Melling şunları söylüyordu:

_”Uzun yıllardır bu yörede öğretmenlik yapıyorumEla’nın davranışları ve konuşması bu yöreye göre standartların inanılmaz derecede üstündeHiç bir dil eğitimi görmemiş olan bu 5 yaşındaki kız,üstelik bu lehçeyle böyle mükemmel nasıl konuşabilir?”

Bu gelişmelere başından beri büyük bir tedirginlikle yaklaşan,Ela’nın anne ve babası olup bitenlere hiç bir zaman bir açıklama getiremediler

Bu olay Ian Stevenson’un yayınladığı kitabında da yer almış ve tekrar doğuş olaylarına önemli bir kanıt olarak değerlendirilmiştir

Geçmiş yaşamlarını hatırlayanlar üzerinde Yurdumuz’da ayrıntılı bir çalışma maalesef günümüze kadar yapılamamıştırBu nedenle geçmiş yaşamını hatırlayan insanların kayıtlara geçmiş olan sayısı yok denecek kadar azdır

Artık onunda iki ailesi var…

Nursel Kutsal,1963 doğumlu

Diğer örneklerimizde olduğu gibi olayın başlangıcı,yine doğumdan önce görülen rüyaya dayanıyor…

Annesi Vesile Hanım,rüyasında 18-19 yaşlarında bir bayanın kemerine sarılıp,”benim adım da Vesile sizin evinizde tekrar dünyaya geliyorum” diyen birisini görüyorVesile Hanım uyanınca çok korkuyorRüyası büyüklere soruyor”Korkma kızım hayırdır inşallah”cevabını alınca biraz içi rahatlıyor

Birgün sonra ise Nursel hanım,gerçekten de bir kız çocuğu dünyaya getiriyorAdını Nursel koyuyor…

Nursel 2 yaşına gelince:”Burası benim evim değil,benim evim Güzelburç Köyü’nde,beni oraya götürün”demeye başlıyor

Aile yeniden doğuş olayına inanıyorZira bu yörede bu tür konuşan çocuklar o kadar fazla ki…Ama Nursel önceki hayatıyla ilgili detaylar veremiyorAradan 3 yıl geçiyorNursel 5 yaşındadır artık…

Bir gün annesiyle birlikte ilçeye çarşıya iniyorlarKalabalık bir erkek grubunun içinde bulunan 27-28 yaşlarındaki bir gence doğru koşup ayaklarınasarılıyorNursel çevrenin şaşkın bakışları arasında kafasını kaldırıp:”Sen benim ağabeyim CemilsinBen Vesile beni tanıdın mı?diye soruyorGenç adam bir an için şaşkınlıktan hiç bir şey söyleyemiyorBu arada Nursel’in annesi araya girip:”Siz Güzelburç Köyü’nde mi oturuyorsunuz?diyor

Genç adamın şaşkınlığı bir kat daha artıyor ve zorlukla “evet”diyebiliyor…

O anda Nursel geçmiş yaşamının bütün ayrıntılarını hatırlamaya başlıyor:

-”Ben 19 yaşında öldümBabamın adı Cabir GörüroğluÜvey annem Fevziye,ağabeylerim Cemil ve Fevzi…”

Genç adam bunları duyunca Nursel’in annesi Vesile hanımdan adreslerini istiyorÇünkü küçük Nursel’in anlattıkları gerçekti…

İki gün sonra söz konusu aile verilen adrese geliyorKüçük Nursel’e bir çok soru soruluyorİnanılmaz bir şekilde tüm sorulara doğru cevap verince,küçük Nursel’i köylerine götürmek istiyorlarAile razı oluyor ve hep beraber köy’e gidiliyor…

Nursel köyün girişinden itibaren olayları daha iyi hatırlamaya başlıyorSözlüsünü,ölümden çok kısa bir süre önce teyzesi,eniştesi ve ağabeyi Cemil tarafından hastaneye götürülüşünü,tarlada çalışan ağabeyi ve babasına öğlen yemeğini götürüp geldikten 3-4 saat sonra öldüğünü,en ince ayrıntısına kadar anlatıyorKöydeki kadınlar,ellerinde birçok elbiseyle küçük Nursel’in yanına gelip,bunların arasından ölümünden önce giydiği elbiseyi seçmesini istiyorlarKüçük Nursel oradaki elbiselerden birini gösteriyorDaha sonra da :”Bunlar benim çeyiz sandığımdaydılarSiz nasıl aldınız diye de sinirleniyor

Nursel Hanım,önceki ailesiyle bugün hala görüşmeye devam ediyorEvli ve çok mutluFizik yapısıyla önceki ailesine daha çok benziyor

Not:Yeni Hikayeler buldukça bu başlık altından paylaşımlarıma devam edeceğim

Alıntı Yaparak Cevapla