Yalnız Mesajı Göster

Kur'an-İ Kerim'de Dünya Dışı Yaşam

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kur'an-İ Kerim'de Dünya Dışı Yaşam

Reborn Nickli Üyeden Alıntı

Buyrun başlayalım ;

1 - " Nitekim, dünyamizin, küçüklügü ve basitligine ragmen bilinçli yaratiklarla dopdolu olmasi ve üstelik zaman zaman bosaltilip yeniden doldurulmasi bize su gerçegi açiklar;"

Zaman zaman boşaltılması,doldurulması ne demektir?

2 - " üstün formda yaratilmis varliklarla da mücadele etmek zorunda kalacak"

Kuran'da bana insandan üstün formda yaratılan varlığın geçtiği ayeti yazabilir misin?
İnsan neden "halife" sıfat aldı ve dahi yazıda geçen ruhanilerin secde etmesi istendi?

3 - " Oysa Mülk Suresi, açik açik, uzaydan saldiracak bir türden; uzaylilardan söz ediyor"

30 ayetlik mülk süresinde "açıkça" geçtiğini buyurduğunuz ve " nedense " yüzyıllardır görmediğimiz ayeti yazar mısınız?

4 - " Adem ile Havva cennette idilerse "

Bana Kuranda "havva" adının geçtiği bir ayet bulabilir misin?

5 - " Semayi yükseltti ve ona ölçü koydu Sakin bu ölçüleri bozmayin Siz de bu dengeleri koruyun ve dengeleri zorlamayin (Ve sonra) yeri 'Enam' için yasanabilir kildi Onda meyve ve salkimli hurmalar var Yaprakli taneler ve hos kokulu meyvelar var Simdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanliyorsunuz? Ve insani fokurdayan balçiktan yaratti" 'Rahman Suresi,714)"

Yahu böylesi bir çarpıtma olur mu?Yazmadan hiç mi bir çek etmeyiz yazıyı
Bakalım Rahman suresi 7-14 ayetlere

7 Göğü Allah yükseltti ve mizanı (dengeyi) O koydu *
8 Sakın dengeyi bozmayın
9 Ölçüyü adaletle tutun ve eksik tartmayın
10 Allah, yeri canlılar için yaratmıştır
11 Orada meyveler ve salkımlı hurma ağaçları vardır
12 Yapraklı daneler ve hoş kokulu bitkiler vardır
13 O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?
14 Allah insanı, pişmiş çamura benzeyen bir balçıktan yarattı

Hani nerde sakın bu dengeyi kısmı,fokurdayan toprak kısmı,neden aradan 9ayet çıkartılmış (eksik tartmayın diyerek hangi dengeyi bozmayın demiş olacağı anlaşılacağı için olabilir mi? )

6- " Rahman Suresi'nin üçüncü ayetinde dev agaçlardan ve ormansi otlaklardan bahsedilir "

İşte Rahman suresi 3ayet ( " 3 İnsanı yarattı" )Sadece bu kadar
Yok Kuran diye fantastik edebiyatın kitaplarından biri mi okundu şaşıyorum

7 - " Ala Suresi'nde ise bu dev otlaklarin yerin dibine geçirilerek onlardan akiskan bir sivinin yani petrolün var edildigi hatirlatilir "

Al'a sureside çarpıtılmış,hemde öyle ki buyrun bahsi geçen iki ayet ;

4 (Topraktan) yeşil otu çıkaran,
5 Sonra da onu kapkara bir sel artığına çeviren

Nerde yerin dibine geçirilen?Neden özellikle " yeşil" renk vurgulanmışÇünkü herkes bilir ki yeşil renkli bitki suda kalınca kararır

Burada duruyorumZira buraya kadar bile (yazının 1/4'ü ) atladığım yerler hariç ana tespitlerim haricinde adem,havva başlığı altında sanki futuristik bir öykü okuyorum,vasıtalara binmek vsvs

Yahu arkadaş Kur'an zaten dünya dışı yaşamın/yaşam formlarının olduğunu onlarca ayette söylüyor"Alemleri yaratan" ifadesinde "alemler" sadece üzerine bastığımız yer mi?
Sufiler 18000 boyutun olduğunu ve insanlığın bunun sadece 5-6'sını bilebildiğini söyler
Bunlar var

Ama bir senaryoyu kanıtlayacağız diye Kur'an bu kadar çarpıtılmaz ki?
Hayır,çarpıtmaktan günah olarak korkulmuyor anladım da,yahu bütün müslümanlar bu kadar cahil mi?Her hikayeyi yutacak

Yazıda tutacak bir yer bulsam tutacağımda,Asimov ve Tolkien şeker olur bu fantastik yaklaşımlar yanında

Açıkçası bu yazıyı alıntılarken biraz acelem olduğu için kontrol edecek zaman bulamadımCevabınızı okuyunca konunun yanlış olduğunu farkettimkonuya uygulanacak muamele size kalmış sevgili Reborn

Alıntı Yaparak Cevapla