08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ufo Yalanına İnanmayın
byfani Nickli Üyeden Alıntı
Uzaylılarında insanlar gibi aklı olan nefsi olan varlıklar olduğuna inanıyor musunuz?
Çünkü genelde böyle bir kanı var Yoksa tabiki diğer gezegenlerde bazı tür bakteri yaşamı ve bizim bilmediğimiz çeşitli canlı türleri olabilir Çünkü olmadığı ispatlanmadı Ama asıl sorun uzaylıların insanlar gibi akıllı, insanlar gibi nefsi olan varlıklar olduğunun düşünülmesi
İyi forumlar
Evet inanıyorum, belki senle aynı düşünceyi uzaylılarda paylaşıyordur, dünyada yaşayan canlılar aklı, mantığı, düşünce kabiliyeti olan canlılar mı diye onlarda çelişkiye düşmüş olabilir Biz nasıl uzay mekiği yapıpta birkaç gezegen öteye gidebiliyorsak, onlarda uzay gemisi yapıp başka gezegen veya galaksilere gidemez mi?? Senin dediğinden şöyle bir mantık çıkıyor, biz yapıyorsak normal, ama uzayda yaşayan canlılar yapıyorsa anormal İşte olaya dar açıdan bakmamalısın derken bunu kastediyorum, her zaman insan tarafından bakmamalısın
Sana bir örnek veriyim, adamın köpeği var, adam akşam evine geldiğinde köpeğin salonu pisletmiş olduğunu görmüş, adam anında köpeği cezalandırmak istemiş ve dövmüş Tamam şimdi akıllanmıştır demiş Ertesi gün geldiğinde hayvan bir daha pisletmiş ve adam bir daha dövmüş ama ne kadar dövsede bir sonuç alamamış Sonunda veterinere gitmiş sormuş neden bu hayvan akıllanmıyor diye, veteriner şöyle cevap vermiş : "eğer hayvan pisliğini yaparken cezalandırsaydın hayvan suçunu anlardı, ama akşam eve geldiğinde cezalandırırsan hayvan bu adam beni neden dövüyor diye düşünür " Olaya sen kendi açından baktığın için sonuç alamıyorsun, halbuki birde köpeğin açısından baksan sonuca daha çabuk ulaşırdın demiş veteriner
|
|
|