08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ufo Yalanına İnanmayın
Archangel Nickli Üyeden Alıntı
Evet inanıyorum, belki senle aynı düşünceyi uzaylılarda paylaşıyordur, dünyada yaşayan canlılar aklı, mantığı, düşünce kabiliyeti olan canlılar mı diye onlarda çelişkiye düşmüş olabilir Biz nasıl uzay mekiği yapıpta birkaç gezegen öteye gidebiliyorsak, onlarda uzay gemisi yapıp başka gezegen veya galaksilere gidemez mi?? Senin dediğinden şöyle bir mantık çıkıyor, biz yapıyorsak normal, ama uzayda yaşayan canlılar yapıyorsa anormal İşte olaya dar açıdan bakmamalısın derken bunu kastediyorum, her zaman insan tarafından bakmamalısın
Sana bir örnek veriyim, adamın köpeği var, adam akşam evine geldiğinde köpeğin salonu pisletmiş olduğunu görmüş, adam anında köpeği cezalandırmak istemiş ve dövmüş Tamam şimdi akıllanmıştır demiş Ertesi gün geldiğinde hayvan bir daha pisletmiş ve adam bir daha dövmüş ama ne kadar dövsede bir sonuç alamamış Sonunda veterinere gitmiş sormuş neden bu hayvan akıllanmıyor diye, veteriner şöyle cevap vermiş : "eğer hayvan pisliğini yaparken cezalandırsaydın hayvan suçunu anlardı, ama akşam eve geldiğinde cezalandırırsan hayvan bu adam beni neden dövüyor düşünür " Olaya sen kendi açından baktığın için sonuç alamıyorsun, halbuki birde köpeğin açısından baksan sonuca daha çabuk ulaşırdın demiş veteriner
(Cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım ) [Zariyat 56]
Haşa uzayda farklı bir tür daha mı varda onlarda aynı insan türü gibi ibadet ediyolar
Uzaylıları insan gibi görmek çok yanlıştır Uzaylı diye bir kavram yanlış bir kavram olup uzayda yaşayan canlı türü kavramı daha doğru bir kavramdır Ki daha ispatlanmamıştır
Canlı türlerinde akıl yoktur
Akıl, anlayıcı bir kuvvettir Hakkı batıldan, iyiyi kötüden, faydalıyı zararlıdan ayırır Akıl sadece insanda, cinde ve melekte vardır Bunlara akıl verildiği için yaptıkları işlerden sorumlu olur İnsanı canlı türlerden ayıran en önemli özelliği, aklı ve konuşmasıdır Canlı türlerinde akıl yok, zeka vardır Zekaları sayesinde birbirleriyle anlaşırlar Allahü teâlâ, canlı türlerine akıl vermediği için, onlara hiç bir şeyi yasak etmemiş, dilediklerini yiyip içmekte, diledikleri gibi yatıp kalkmakta serbest bırakmıştır Canlı türlerini yaptıkları işlerden sorumlu tutmamıştır Canlı türlerinin şehvetlerine uymaları suç olmaz İnsanlara akıl verildiğinden nefislerine uymaları, doğru yoldan sapmaları suç olur
Kuran da bahsedilmeyen aklı olan türler mi daha kanıtlanmadan insanlar tarafından oluşturuluyor ? Buna inanmak ne kadar doğrudur ?
Bir kısmı ALINTIDIR İyi forumlar
|
|
|