08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pat
Hepiniz bilirsiniz işte Satrançta mücadele öyle bir hale gelirki ne galibiyet vardır,nede malubiyet
Bakarsın çözümde yoktur Oyun pat olur
Yaşamda da pat olur mu?Her şey ya hep, ya hiç midir?Ya vardır,ya yok mudur?
İşyerinde evli bir bayan arkadaşımız vardı Genelde mesai saati biter bitmez çıkardı,bende sanırım ağır kanlı olmamdan genel olarak hep son üçteyimdir Abla diye hitap ederdim,yaşçada benden büyüktü
O gün mesai sonunda masamı topladığımda gene en sonlardaydım Ceketimi giyip çıkmaya hazırlandım ki ablamız yavaşça yanaştı:
- "Kendimi iyi hissetmiyorum Beni eve bırakabilir misin" dedi
Baktım,yanakları kızarmış,boş gözlerle bakıyor Kabul edip,beraber arabaya bindik Yolda geçmiş olsun dışında birşey konuşulmadı Beni evlerine yakın bir yerde durdurdu,ben iyi akşamlar sözleri beklerken ," Beni burda bekle,hemen döneceğim" dedi ve hızla uzaklaştı Ben öylece kalakaldım,olanları anlamaya çalıştım;ama mantıklı hiç bir şey gelmedi aklıma
Çok kısa süre sonra küçük çocuğuyla geldi ve seri hareketlerle arabaya bindi 1,5-2 yaşlarındaki çocuğa bakıyordum ki bana annesi "hemen çık mahalleden,ana yola çık  hadi durma nolur" diye üzüntülü sesle konuştu Çocukta ağlamaya başladığından o karmaşada arabayı çalıştırıp,hızla mahalleden çıktım "Abla nedir problem?ne oluyor?" diye sorarken küçük çocuk bana gücü nispetinde bir yumruk attı,sonra bir daha Annesi vurmasına engel oluncada ağlamaya başladı Anneside onu susturmakla uğraştı
Neden sonra bana otogara gitmek istediğini söyleyince müsait bir yerde durup " abla bana ne olduğunu söylemiyorsan ben gidiyorum" dedim Ve orada hayat pat oldu Eşinin onu artan sıklıklarda dövdüğünü,bunu çocuğunun önünde yaptığını,çocuğununda o yüzden her gördüğü erkeğe annesini korumak adına saldırdığını yumruk attığını,artık dayanamadığını,onu otogara bırakmamı ve diğer bir ildeki ablasının yanına giderek,boşanma davası açağını söyledi
Donakaldım  Birkaç dakika durdum,bir ses,bir his istiyordum ne yapacağıma dair Neden sonra ufaklık paçama yapışıp ayağımı çekiştirmeye başlayınca kendime geldim Hala benimle uğraşıyordu bulduğu her fırsatta
Hiçbir şeyleri yoktu,eşya ve para Onları otogara bıraktım,olduğu kadarda para verdim Ve veda edip kaçtım oradan Hiçbir anlam ve mana olmadan Abla ve çocuğu hayatımdan çıktı
Tabi zamanla güncel yaşamla yaşanmış herşey eskiyor Sanırım bir altı ay kadar sonra hesabımda bir para olduğunu gördüm Ablaya o akşam verdiğim para tutarıydı
Sırtımda ufaklığın yumruklarını hissettim Vurup duruyordu
Tekrar pat olmuştum işte
|
|
|