08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeki Enerji Reiki
(Ekleyen Ünal Bizzat kendi tarafımdan buraya yazılmıştır)
(Daha Derin Bilgiler İçin Kaynak olarak Şunu belirtiyorum: (Taggart King)
Reiki Enerjisi "zeki" bir enerjidir Bazı kişiler bu görüşü yüzde yüz benimseyip uygulayıcının bilgisine, deneyimine veya sezgilerine kulak verip vermediğine bakmaksızın Reiki'nin zaten gitmesi gerektiği yere ve gitmesi gerektiği kadar aktığını kabul ederler
Bu görüşü pratiğe döktüğümüzde, bir Reiki seansında, hastanın sadece ellerini tutup enerjinin gereken yere kendiliginden akmasini bekleyebiliriz, bir nevi izleyici gibi
Bu konudaki ikinci goruse goreyse, Reiki'nin etkisini arttirmak icin Reiki uygulayicisininda yapabilecegi seyler vardir Mesela Reiki'yi baska metodlarla birlestirmek, ellerimizi nereye koyacagimiza dair ic sesimizi dinlemek veya niyet ile enerjiyi yonlendirmek olabilir
Her iki gorusunde kendince dogru & uygulanabilir taraflari oldugunu kabul etmekle birlikte ilk gorusun tutarsiz tarafi sudur ki Reikinin zeki bir enerji olduguna ve hastanin neye ihtiyaci varsa enerjinin ona gore akacagina inanan bircok kisi cakra dengeleme yontemini kullanir
Eger Reiki zeki bir enerji ise, sadece Reiki vermekle cakralarin duzgun bir sekilde calismasi saglanamaz mi veya eger cakra dengelemesi yapilmazsa Reiki bu islem olmadan cakralari dengeleyemez mi?
Aslinda Reiki uygulayicisi sezgilerini dinlemeyi ve bu yeteneklerini gelistirmeyi ogrenebilir ve boylece kisiden kisiye degisiklik gosteren tedavilerde standart bir uygulama yerine, el pozisyonlarini hastanin ihtiyacina gore nasil degistirebileceklerini kesfedebilir
Tedavilerde, standart el pozisyonlarindan ziyade, sezgisel yonlendirilen el pozisyonlarinin sagladigi faydalari cok gordum Eger Reikinin orijinine ve Mikao Usui'nin ogretilerine bakarsak, sezgilere dayanan calisma, Reiki egitiminin onemli bir parcasidir
Eger standart el pozisyonlari yeterli olsaydi ic sesimizi dinlemeye bu kadar onem verilir miydi? Dr Hayashi, sezgilerini dinlemeye henuz hazir olmayan ogrencilerin yararina, standart el pozisyonlarini gosteren uzun bir liste hazirlamistir Bu listeye gore ellerin belli sekillerde konulmasi spesifik bazi hastaliklarin sifa bulmasinda olumlu sonuclar vermektedir
Benim kisisel gorusume gore, bu konudaki dogru yaklasim her iki gorusun orta noktasinda yatmaktadir Evet Reiki sonsuz kaynakta akan zeki bir enerjidir, gereken durumlarda bizim kanalimizla akan enerjiyi alicinin ihtiyacina gore yonlendirir Ancak bizimde Reikinin etkisini arttirmak icin yapabilecegimiz cok sey var: ic sesimizi dinleme yetenegimizi gelistirmek, deneyimlerimizi cogaltmak, arastirma yapmak 
Inaniyorum ki biz enerjiyle ORTAK bir sekilde calisiyoruz Sadece enerjinin icimizden aktigi bos tupler degiliz Sezgilerimize kulak vermeyi ogrenebilirsek enerjinin bizim tarafimizdan nasil yonlendirilebilecegini anlayip hastakarimiza daha iyi yardimci olabiliriz
|
|
|