Yalnız Mesajı Göster

Başarının Bilinmeyen Bir Sırrı Daha!

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Başarının Bilinmeyen Bir Sırrı Daha!

Umudun gelecekte ki olası etkisi yeni çözülen bir sır değil kiHer şeyin başının umut etmek ,hayal kurmak,pozitif yaşam olduğunu uzun süredir biliyoruzAma insanlar sürekli yeni şeyler keşfetmiş gibi aynı şeyleri pişirip yediriyorlarHele biri var yeni kitap çıkardı başarının sırrıyla ilgili resmen ho'ponopono yöntemini kendi yöntemi gibi satıyor şu anda

Flash forward ise hala bitmesinden büyük üzüntü duyduğum bir dizi olmakla birlikte kurgusunun kurgudan ibaret olmadığını düşündüğüm bir dizidirFakat orda olası sonların değişmeyeceği,anlatılıyorNe yaparlarsa yapsınlar sonunucun değişmediğini yani ''kader''konusunu işliyorlar gözümüze soka sokaVerdiğin örnekten yola çıkarsak o intihar etmeye kalkan adam zaten ölmeyecekti,sadece bunu öğrendiSenin kaderinde öldüğün saat yazıyorsa sen istediğin kadar değiştirmeye çalış,umut et bu değişmezKi nasıl yine aynı dizide başına kötü şeyler gelecek kişilerin bu durumu ne yaparlarsa yapsınlar,çabalasınlar,olmayacak diye hayal kursunlar,umutlarını kaybetmesinler yinede değiştiremediklerini görmüş bulundukBuna ''kader ağlarını kendi örer,gideceğin ağı sen seçersin,ama yinede vardığın nokta ağın ortasındaki tek noktadır''diyerek cevap verebiliriz
Diziyi örnek verdiğin için söylüyorumAslında orda en büyük anlatılmak istenen şu:dünyada geleceğinden bir parçada olsa haber alabilmek için çırpınan insanların aslında yanlış yaptıklarını bunun her zaman iyi sonuçlarda getirmediğidirÇünkü 6 ay sonra başına kötü bir şey geleceğini bilmek o altı ayınıda zehir eder

Başarı için sır kalmış bir şey olduğunu sanmıyorum ben artıkBu bir kaderdirAyrıca çözülebilecek bir sır çözülse ve herkes başarılı olabilse ''başarının''bir önemi kalmazdıBen ne yaparsam yapayım Allah'ın beni yarattığı genetik donanımın üstüne çıkamamYani bir müzik dehası olarak yaratmak isteseydi,4 yaşında bana piyano alabilecek bir ailede dünyaya gelirdimAnlatabildim mi?

Sana kendimden şöyle bir örnek vereyim kardeşimHayatta çok çok istediğim bir şey varVe bunun için yıllardır umutta ediyorum,dua da ediyorum,hayal dersen gırlaSadece bunlarla kalmayıp bunun olabilmesi için atılabilcek adımları atıp çalışıyorumdaAma olmuyorBelki yarın olacakBelkide olmayacakSenin anlattığın sır başarılı olamayan,dua etsede başına kötü şeyler gelebilen,çok çalışsada istediğini elde edemeyen insanlara Allah inancını sorgulatır

Alıntı Yaparak Cevapla