Konu
:
Öğretmen Zeynep Erdoğdu İlköğretim Okulu Seyhan Adana
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Öğretmen Zeynep Erdoğdu İlköğretim Okulu Hakkında - Öğretmen Zeynep Erdoğdu İlköğretim Okulu Tanıtım - Öğretmen Zeynep Erdoğdu İlköğretim Okulu Resimleri - Öğretmen Zeynep Erdoğdu İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri
Okulumuz Tarihçesi
Okulumuz bağlık olan alanların arsaya dönüştürülmesiyle 6400 metre kare arsa üzerine Milli Eğitim Bakanlığımız tip projesi uygulanarak 28 derslikli tek bina olarak yapılmıştır
Yapımına 1994 yılında devlet vatandaş işbirliği çerçevesinde başlanmıştır
Bir yıl gibi kısa bir sürede bitirilmiştir
Vatandaş desteği sağlandığından da Emekli Fen Bilgisi Öğretmeni Zeynep Erdoğdu’nun maddi desteğiyle yaptırılmış olup; “Öğretmen Zeynep Erdoğdu İlköğretim Okulu” adını almıştır
1995–1996 Eğitim-Öğretim yılında Eğitimine ilk ve Ortaokul olmak üzere 876 öğrenci ile başlanmıştır
Daha sonra İlköğretim bütünlüğü sağlanmıştır
Bahçesine ayrıca yine Bakanlığımız Okulöncesi Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Huzur anaokulu inşa edilmiştir
Şu an 24 sınıf derslik, 2 anasınıfı dersliği, 1 Fen Bilgisi Laboratuarı, 1 Resim/Görsel Sanatlar Atölyesi, 1 Çok Amaçlı salonu, 1 Bilgi Teknoloji ve 1 kütüphanesiyle eğitimine 70 den fazla öğretmeniyle eğitim vermektedir
Çevre Apartman olup inşaatı devam eden bir bölgedir
Okulumuz bulunduğu bölgenin ilkokulundan biridir
Vefatı
Öğretmen Zeynep Erdoğdu İlköğretim Okulunu yaptıran; Zeynep ERDOĞDU Fen Bilgisi Öğretmenidir
1917 doğumlu 0lup 10 Kasım 2009 Salı günü 92 yaşında vefat etmiş, 11 Kasım 2009 Çarşamba günü öğle namazını müteakip Çukurova / Kabasakal mezarlığına defnedilmiştir
Merhumenin Okul yaptırmanın dışında TSK Mehmetçik Vakfı’na da bağışta bulunmuştur
Öğretmen Zeynep Erdoğdu İlköğretim Okulu Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ÖĞRETMEN ZEYNEP ERDOĞDU İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: ALPARSLAN TURKEŞ BULV
YURT M
71357 S
NO
4
HUZUREVİ KARŞISI
Telefon Numarası: 3222322196
Faks Numarası: 3222331286
E-mail Adresi: Bilgi Yok
Web Adresi: