Konu
:
Mehmet Saka İlköğretim Okulu Aliağa İzmir
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mehmet Saka İlköğretim Okulu Hakkında - Mehmet Saka İlköğretim Okulu Tanıtım - Mehmet Saka İlköğretim Okulu Resimleri - Mehmet Saka İlköğretim Okulu İletişim
Mehmet Saka İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Okulumuzun arsasının dörtte üçlük bir bölümü ilçemizin önde gelen esnaflarından olan rahmetli "MEHMET SAKA" tarafından bağışlanmış dörtte birlik bir bölümü ise kamulaştırılarak okulun yapımına başlanmış ve yapım masraflarının çok büyük bir bölümü yine "MEHMET SAKA" tarafından karşılanmıştır
Okulun yapımında Devlet-Vatandaş işbirliğinin katkısı vardır
1985 yılında bitirilen okulun bir bölümü yine aynı yılın Cumhurbaşkanı "KENAN EVREN" tarafından "MEHMET SAKA İLKOKULU" adı altında öğrenime açılmıştır
Okulun ikinci bölümü de 1987 yılında "PİRİ REİS ORTA OKULU" adı altında öğrenime başlamış ve her iki okul 1990 yılında ilk mezunlarını vermiştir
1990-1991 öğretim yılında ilköğretime dönüştürülen okulumuz "MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM OKULU" adını almıştır
Şu anda bu adla eğitim ve öğretimini sürdürmektedir
VİZYONUMUZ
Eğitimde feda edilecek öğrenci yoktur
MİSYONUMUZ
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çağdaş, araştırıcı, sorgulayıcı, üretici, kendine güvenen ve öz değerlerine saygılı bireyler yetiştirmek için varız
MEHMET SAKA KİMDİR?
1894 yılında Trabzon'nun Sürmene İlçesi'nde doğdu
İş sahasının yetersiz olması sebebiyle gurbete çıkmak zorunda kalmış;denize olan tutkusu yüzünden de Aliağa'yı yerleşim yeri olarak seçmiştir
O zamanlar Aliağa küçük bir balıkçı köyüydü
Kendisi çok zeki ve çalışkan olduğundan kısa zamanda Aliağa'da hertürlü ticareti başlatmış;hepsinde de başarılı olarak adını duyurmayı başarmıştır
Hiç okulu gitmediği halde kendi gayretiyle okumu yazma öğrendi
Kendisi sürekli okudu ve bir yüksek okul öğrencisi düzeyinde ticari bilgilere sahip oldu ve de bunları ticari yaşamda uyguladı
Çok yardımsever bir insan olduğundan,ekonomik durumu elverişli hale geldiğinde ilk işi bir okul yaptırmak oldu
1980 yılında bu arzusunu yerine getirdi
"MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM OKULU" adını taşıyan bu okul onun eseridir
Her zaman bir ülkenin ve toplumun gerçek başarısının eğitimden geçtiğine inananlardandı
Bütün çocuklara bu amaç doğrultusunda karşılıksız yardımda bulundu
Her ölümlü gibi O ' da 1990 yılında vefat etti
Aliağa İlçesi bu mümtaz insanı kaybetmenin acısını yüreğinde hissetti
Mehmet Saka İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
İlçesi : Aliağa
Okulun Adı : Mehmet Saka İlköğretim Okulu
Okul Adresi : KÜLTÜR MH
215 SK
NO:22 Aliağa /İZMİR
Telefon Numaraları : 2326162713
Faks Numaraları : 2326162580
E-mail Adresi :