Yalnız Mesajı Göster

Hısnul-Müslim

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hısnul-Müslim

101- (13/3) “Peygamber ve inananlar, ona Rabb'inden indirilene inandı Hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandı "Peygamberleri arasından hiçbirini ayırdetmeyiz, işittik, itaat ettik, Rabbimiz! Affını dileriz, dönüş Sanadır" dediler Allah kişiye ancak gücünün yeteceği kadar yükler; kazandığı iyilik lehine, ettiği kötülük de aleyhinedir Rabbimiz! Eğer unutur veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim mevlâmızsın Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!”[129]

102- (13/4) “Senin isminle[130] Rabbim, yanımı (vücudumu) bıraktım ve senin -meşietin-le onu kaldırırım Ruhumu alırsan ona rahmet et Şayet geri gönderirsen salih kullarını koruduğun şekilde onu koru”[131]

103- (13/5) “Allahım! Ruhumu sen yarattın ve onu bedenden sen ayırdın Ruhumun ölümü ve yaşaması sana aittir Yaşatırsan onu koru, öldürürsen onu bağışla Allahım! Senden afiyet dilerim”[132]

104- (13/6) Üç kere “Allahım![133] Kullarını yeniden dirilttiğin gün beni azabından koru”[134]

105- (13/7) “Allahım! Senin isminle ölür ve yaşarım”[135]

106- (13/8) -Otuzüç kez- “Sübhânallah/Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim” -Otuzüç kez- “Elhamdülillah/Hamd, tümüyle Allah’a mahsustur” -Otuzdört kez- “Allahu ekber/Allah en büyüktür”[136]

107- (13/9) “Yedi kat semânın, yüce arşın rabbi, bizim rabbimiz, her şeyin rabbi, tane ve çekirdekleri yaran, Tevrat’ı, İncil’i ve Furkan’ı indiren Allahım! Alnından tuttuğun her şeyin şerrinden sana sığınırım Allahım! Sen, Evvel’sin, senden önce bir şey yok Sen Ahir’sin, senden sonra bir şey yok Sen, Zahir’sin, senden üste bir şey yok Sen Bâtın’sın, senden öte bir şey yok Bizden borcu gider ve bizi fakirlikten kurtarıp zenginleştir”[137]

108- (13/10) “Bizi yediren, içiren, koruyan ve barındıran Allah’a hamdolsun Nice koruyanı ve barındıranı olmayan var”[138]

109- (13/11) “Gizliyi ve aşikârı bilen, göklerin ve yerin yaratıcısı, her şeyin rabbi ve meliki Allahım! Senden başka ilah olmadığına şehadet ederim Nefsimin şerrinden, şeytanın ve şirkin şerrinden, nefsime kötülük etmekten veya o (kötülüğü) bir müslümana götürmekten sana sığınırım”[139]

110- (13/12) “Secde ve Tebâreke (Mülk) sûreleri okunur”[140]

111- (13/13) “Allahım![141] Nefsimi sana teslim ettim İşimi sana havale ettim Yüzümü sana çevirdim Senden ümidederek ve korkarak sırtımı sana ilcâ ettim Sığınmak ve senden sakınmak ancak sana yönelmektedir İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin nebîne iman ettim”[142]

Gece Bir Yandan Diğer Bir Yana Dönünce Yapılacak Dua

112- “Bir ve Kahhar olan, göklerin, yerin ve arasındakilerin Rabbi, Aziz ve Ğafûr olan Allah’dan başka ilah yoktur”[143]

Uykuda Korkan Veya Ürküten Bir Şeyle Karşılaşanın Yapacağı Dua

113- “Gazabından ve cezalandırmasından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve bana gelmelerinden Allah’ın noksansız kelimelerine sığınırım”[144]

Kâbus Veya Kötü Rüya Görenin Yapması Gereken

114- (5/1) (üç defa) “Sol tarafına tükürür”[145]

- (5/2) (üç defa) “Şeytandan ve gördüğünün şerrinden Allah’a sığınır”[146]

- (5/3) “Gördüğünü kimseye anlatmaz”[147]

- (5/4) “Bulunduğu taraftan diğer tarafa döner”[148]

115- (5/5) “Dilerse kalkar, namaz kılar”[149]

Vitirde Kunut Duası

116- (3/1) “Allahım! Hidayet verdiklerinin arasında bana da hidayet ver Afiyet verdiklerinin arasında bana da afiyet ver Dost edindiklerinin arasında beni de dost edin Verdiğini benim için bereketli kıl, takdir ettiğin şeylerin şerrinden beni koru Şüphesiz yalnız Sen hükmedersin ve sana hükmedilmez Kimi dost edinirsen zelil olmaz [Kimi de düşman edinirsen asla aziz olmaz] Rabbimiz, mübâreksin ve yüceler yücesisin”[150]

117- (3/2) “Allahım! öfkenden rızana, cezalandırmandan bağışlamana sığınırım Senden sana sığınırım Sana olan övgüleri sayamam Sen kendini övdüğün gibisin”[151]

118- (3/3) “Allahım! Ancak sana ibâdet ederiz Senin için namaz kılar ve secde ederiz Sana yönelir ve koşarız Rahmetini umar, azabından korkarız Azabın kafirlere erişir Allahım! Senden yardım ve mağfiret dileriz Seni hayırla överiz Seni inkar etmez, sana iman ederiz Sana boyun eğer, seni inkar edeni terkederiz”[152]

Vitirde Selâmdan Sonra Yapılan Dua

119- “Çokça takdis edilen mutlak hükümdar Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim” Bunu üç kere söyler ve üçüncüsünde yüksek bir sesle ve uzatarak;

[Meleklerin ve Ruh’un rabbi] der[153]

Üzüntü Ve Keder Anında Yapılacak Dua

120- (2/1) “Allahım! Ben senin kulunum Erkek ve kadın kullarının çocuğuyum Alnım (kontrolüm) senin elindedir Hakkımda Senin hükmün geçerlidir Hakkımdaki takdirin adâlettir Kendini isimlendirdiğin, Kitabında indirdiğin, kullarından birine öğrettiğin veya katındaki gayb ilminde kendine has kıldığın sana ait her isimle: Kur’an’ı, kalbimin baharı, göğsümün nûru, hüznümün ortadan kalkması ve kederimin gitmesi (için vesile) kıl(manı isterim)”[154]

121- (2/2) “Allahım! Keder ve hüzünden, acizlik ve tembellikten, cimrilik ve korkaklıktan, borcun belimi bükmesinden ve insanların bana galip gelmesinden sana sığınırım”[155]

Sıkıntı Anında Yapılan Dua

122- (4/1) “Azîm ve Halîm olan Allah’dan başka ilah yoktur Arş’ın yüce Rabbi Allah’dan başka ilah yoktur Arş’ın Kerim Rabbi, yerin rabbi ve göklerin rabbi Allah’dan başka ilah yoktur”[156]

123- (4/2) “Allahım! Rahmetini umarım Beni göz açıp kapayıncaya kadar nefsime bırakma Her işimi ıslah et Senden başka ilah yok”[157]

124- (4/3) “(Allahım!) Senden başka ilah yoktur Seni tenzih ederim Gerçekten ben zalimlerden oldum”[158]

125- (4/4) “Allahım, Rabbim Allahım! Sana hiçbir şeyi ortak koşmam”[159]

Düşmanla Veya Güç Sahibi Biri İle Karşılaşma Sırasında Yapılan Dua

126- (3/1) “Allahım! Onların yakasını sana bırakır, şerrinden sana sığınırız”[160]

127- (3/2) “Allahım! Dayanağım Sensin, yardımcım Sensin Seninle hücum eder, Seninle saldırırım ve Senin (desteğinle) savaşırım”[161]

128- (3/3) “Allah bize yeter! O ne güzel vekildir”[162]

Sultanın Zulmünden Korkanın Yapacağı Dua

129- (2/1) Üç kere “Yedi kat semânın Rabbi, Yüce Arş’ın Rabbi Allah’ım! Falan oğlu falan’ın ve yarattıkların içerisinde onun tarafını tutanlardan birinin kötülükte aşırı gitmesinden ya da azgınlaşmasından beni muhafaza eyle Senin himâyendeki kimse izzetli ve senin övgün yücedir Senden başka ilah yoktur”[163]

130- (2/2) Üç kere “Allah en büyüktür Allah, bütün yarattıklarından daha çok izzet sahibidir Allah, korktuğum ve sakındığım şeylerden daha kudretlidir Kulu falanın, insan ve cin ordularının, taraftarlarının ve ona tabi olanların şerrinden, O’ndan başka ilah olmayan, izni dışında yedi kat göğün yerin üzerine düşmesini engelleyen Allah’a sığınırım Allahım! Onların şerrinden beni koru Övgün yücedir, senin himâyendeki kimse izzetlidir İsmin mübarektir Senden başka ilah yoktur”[164]

Düşmana Karşı Yapılan Dua

131- “Kitabı indiren, hesabı çabuk gören Allahım! (Düşman) grupları hezimete uğrat! Allahım! Onları hezimete uğrat ve onları sars”[165]

Bir Topluluktan Korkan Kimsenin Yapacağı Dua

132- “Allahım! Beni, onlara karşı dilediğin şekilde koru”[166]

İmanda Şüpheye Düşen Kimseninn Yapacağı Dua

133- (4/1) “Allah’a sığınır”[167]

- (4/2) “Düştüğü şüpheyi terkeder”[168]

134- (4/3) “Allah’a ve Resûlü’ne iman ettim” der[169]

135- (4/4) “Allahu Teâla’nın şu ayetini okur: ‘O, Evvel’dir, Âhir’dir, Zâhir’dir ve Bâtın’dır O, her şeyi bilendir”[170]

Borcun Ödenmesi İçin Yapılacak Dua

136- (2/1) “Allahım! Helalinden vererek, beni haramına muhtaç etme Ve ihsanınla beni başkalarından müstağni kıl”[171]

137- (2/2) “Allahım! Kederden ve hüzünden, acizlik ve tembellikten, cimrilik ve korkaklıktan, borcun belimi bükmesinden ve insanların bana üstün gelmesinden sana sığınırım”[172]

Namazda Ve Kıraat Esnasında Gelen Vesveseye Karşı Yapılan Dua

138- “Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım’ de ve sol tarafa -üç defa- tükür”[173]

Bir İş Kendisine Zor Gelen Kimsenin Yapacağı Dua

139- “Allahım! Senin kolaylaştırdığından başka kolay olan yoktur Sen dilersen zoru kolay kılarsın”[174]

Günah İşleyenin Yapması Ve Söylemesi Gereken

140- “Günah işleyen bir kul güzelce abdest alır; sonra kalkar ve iki rekat namaz kılarak şu şekilde, Allah’dan bağışlanma dilerse Allah mutlaka onu bağışlar

Hayy (daima diri) ve Kayyum (her an yarattıklarını gözeten) olan, kendisinden başka ilâh olmayan Yüce Allah’tan bağışlanma diler, ona tevbe ederim[175]

Şeytan Ve Vesveselerini Defetmek İçin Yapılan Dua

141- (3/1) “Şeytandan Allah’a sığınmak”[176]

142- (3/2) “Ezan okumak”[177]

143- (3/3) “Zikir yapmak ve Kur’an-ı Kerim okumak”[178]

Hoşa Gitmeyen Bir Şey Olur Veya İstenilen Olmazsa Yapılan Dua

144- “Allah’ın takdiri, ne dilediyse onu yaptı”[179]

Çocuğu Olanı Tebrik Etmek Ve Buna Karşılık Vermek

145- “Sana bağışlanan (bu çocuğu) Allah senin için mübârek eylesin Onu veren (Allah’a) şükredesin (Çocuğun) buluğa ersin ve onun iyiliğiyle rızıklandırılasın” Tebrik edilen kişi de:

“Allah sana bereket versin ve bereketini daim kılsın Allah seni hayırla mükafatlandırsın Allah seni de bir benzeri ile rızıklandırsın ve sevabını çoğaltsın” şeklinde karşılık verir[180]

Çocukların Korunması İçin Yapılan Dua

146- Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vesellem, Hasan ve Hüseyin’i, “Sizi, her şeytan ve haşereden, her kötü gözden Allah’ın noksansız kelimelerine sığındırırım” diyerek sakındırırdı[181]

Ziyaret Sırasında Hastaya Yapılan Dua

147- (2/1) “Zarar yok, inşâallah (günahlarını) temizler”[182]

148- (2/2) Yedi kere “Yüce Arş’ın Rabbi, yüce Allah’dan sana şifa vermesini dilerim”[183]

Hasta Ziyaretinin Fazileti

149- Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vesellem şöyle buyurur:

“Kişi müslüman kardeşini hastalığında ziyaret ederse oturuncaya kadar cennet bağlarında yürür Oturunca onu rahmet kaplar Sabah ise, yetmiş bin melek akşamlayıncaya kadar ona istiğfâr eder Akşam da, sabahlayıncaya kadar yetmiş bin melek ona istiğfâr eder”[184]

Hayatından Ümit Kesen Hastanın Yapacağı Dua

150- (3/1) “Allahım! Beni bağışla ve bana merhamet eyle Beni Refîk-i A’lâ’ya kavuştur”[185]

151- (3/2) “Nebî Sallallahu Aleyhi Vesellem vefatından az önce ellerini suya sokarak yüzünü silmeye başladı, şöyle diyordu: “Allah’dan başka ilah yoktur Ölümün, şüphesiz bir sarhoşluğu vardır”[186]

152- “Allah’dan başka ilah yoktur Allah en büyüktür Bir olan Allah’dan başka ilah yok Tek ve ortağı olmayan Allah’dan başka ilah yok Allah’dan başka ilah yok Mülk, O’nun ve hamd O’nadır Allah’dan başka ilah yok Güç ve kuvvet ancak Allah’dandır”[187]

Vefat Etmek Üzere Olana Telkinde Bulunmak

153- “Son sözü ‘La ilâhe illallah’ (Allah’dan başka ilah yoktur) olan kimse cennete girer”[188]

Başına Bir Musibet Gelenin Yapacağı Dua

154- “Biz Allah’a aitiz ve O’na dönücüleriz Allahım! Başıma gelen musibet nedeniyle bana ecir ver ve daha hayırlısını bana bağışla”[189]

Meyyitin Gözlerini Kaparken Yapılacak Dua

155- “Allahım! Falanı (Ölünün ismini söyler) bağışla Hidâyete erenler arasında derecesini yükselt Geride kalanlarına vekil ol Ey Alemlerin Rabbi! Bizi ve onu bağışla Kabrini genişlet ve onu orada nurlandır”[190]

Cenaze Namazında Meyyit İçin Yapılacak Dua

156- (4/1) “Allahım! Onu bağışla ve ona merhamet et Ona afiyet ver ve onu affet Onu hoş karşıla ve yerini genişlet Onu su, kar ve dolu ile yıka Beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi günahlardan temizle Ona; evinden daha iyi bir ev, ailesinden daha hayırlı bir aile, eşinden daha iyi bir eş ver Onu cennete koy Kabir azabından ve [cehennem azabından] koru”[191]

157- (4/2) “Allahım! Dirimize ve ölümüze, burada olanımıza ve olmayanımıza, küçüğümüze ve büyüğümüze, erkeğimize ve kadınımıza mağfiret eyle Allahım! Bizden kimi yaşatırsan onu İslam üzere yaşat Kimi de öldürürsen iman üzere öldür Allahım! Onun ecrinden bizleri mahrum etme ve bizleri ondan sonra saptırma”[192]

158- (4/3) “Allahım! Falan oğlu falan senin zimmetinde ve himayendedir Onu, kabir fitnesinden ve cehennem azabından koru Sen vefa ve hak sahibisin Onu bağışla ve ona merhamet et Şüphesiz sen Gafûr ve Rahim’sin”[193]

159- (4/4) “Allahım! Erkek ve kadın kullarının oğlu, rahmetine muhtaç Sen ona azap etmekten müstağnisin Eğer hasenât sahibi ise onun hasenâtını artır Eğer günahkâr ise onu bağışla”[194]

Büluğa Ermeden Ölen Çocuğun Cenazesinde Okunacak Dua

160- (2/1) “Allahım! Kabir azabından onu koru”[195] Şöyle derse de güzel olur:

“Allahım! Onu, ana babasına (cennete girişte) öncü, onlar için saklanmış bir nimet ve şefaati kabul edilen bir şefaatçi kıl Allahım! Onunla, ana babasının mizânını ağırlaştır ve ecirlerini büyük eyle Onu, salih müminlere dahil et ve (mahşer günü) İbrâhim Aleyhisselâm’ın kefâletinde kıl Rahmetinle onu cehennem azabından koru Ona evinden daha iyi bir ev, ailesinden daha hayırlı bir aile ver Allah’ım! Evvelimizi, öncülerimizi ve bizden evvelki müminleri bağışla”[196]

161- (2/2) “Allahım! Onu bizim için bir öncü, selef ve bir mükâfat kıl”[197]

Taziye (Başsağlığı) Duası

162- “Aldığı Allah’ındır, verdiği Allah’ındır Her şey O’nun katında belirli bir ecel iledir Sabret ve karşılığını Allah’dan bekle”[198]

Şöyle derse de güzel olur:

“Allah ecrini büyük, sabrını güzel eylesin Ve ölünü bağışlasın”[199]

Meyyiti Kabre Koyarken Yapılan Dua

163- “Allah’ın adıyla ve Resûlullah’ın sünneti üzere”[200]

Meyyiti Defnettikten Sonra

164- “Allahım! Onu bağışla ve (hak üzere) sabit kıl” [201]

Kabir Ziyaretinde Yapılan Dua

165- “Bu diyarın mümin ve müslüman sakinleri Selam sizin üzerinize olsun Biz de Allah’ın izniyle size kavuşacağız [Allah, bizden önce gidenlere ve sonraya kalanlara rahmet etsin] Allah’dan bizim ve sizin için afiyet dilerim”[202]

Rüzgar Eserken Yapılacak Dua

166- “Allahım! Senden, bu (rüzgarın) hayrını diler ve şerrinden sana sığınırım”[203]

167- “Allahım! Senden bu (rüzgarın) hayrını, onda bulunan hayrını ve onunla birlikte gönderilenin hayrını dilerim Onun şerrinden, onda bulunanın şerrinden ve onunla birlikte gönderilenin şerrinden sana sığınırım”[204]

Gök Gürlediğinde Yapılan Zikir

168- “Gök gürültüsünün hamdederek; meleklerin, heybetinden dolayı kendisini tesbih ettiği (Allah’ı) tüm noksanlıklardan tenzih ederim”[205]

Bazı Yağmur Duaları

169- (3/1) “Allahım! Bize hemen, geciktirmeden, zararsız, faydalı, bereketli, hazmı kolay ve imdadımıza yetişen bir yağmur ver”[206]

170- (3/2) “Allahım! Bize yağmur ver Allahım! Bize yağmur ver Allahım! Bize yağmur ver”[207]

171- (3/3) “Allahım! Kullarına ve hayvanlarına su ver Rahmetini yağdır ve (bu) cansız beldeni canlandır”[208]

Yağmur Yağarken Yapılan Dua

172- “Allahım! Bol ve faydalı bir yağmur eyle”[209]

Yağmurdan Sonra Yapılan Zikir

173- “Allah’ın ihsanı ve rahmetiyle bize yağmur yağdırıldı”[210]

Kapalı Ve Yağmurlu Havanın Açık Ve Güneşli Olması İçin Yapılan Bazı Dualar

174- “Allahım! Üzerimize değil etrafımıza yağdır Allahım! Tepelere, dağlara, vadilere ve ağaç biten yerlere yağdır”[211]

Hilal Görünce Yapılan Dua

175- “Allah en büyüktür Allahım! Bunu üzerimizde emniyet, iman, selamet, İslam ve Ey Rabbimiz; sevdiğin ve razı olduğun şeylerde başarı ayı kıl (Ey hilal!) Benim ve senin rabbin Allah’dır”[212]

İftarda Oruçlunun Yapacağı Dua

176- (2/1) “Susuzluk gitti ve damarlar ıslandı Ve; Allah’ın izniyle ecir sabit oldu”[213]

177- (2/2) “Allahım! Her şeyi kaplayan rahmetinle beni bağışlamanı dilerim”[214]

Yemeğe Başlarken Yapılan Dua

178- (2/1) “Biriniz yemeğe başlarken; ‘Bismillah/Allah’ın adıyla’ desin Şayet unutursa (hatırladığında); ‘Evveli ve sonunda Allah’ın adıyla’ desin”[215]

179- “Allah’ın yemekle nimetlendirdiği kimse şöyle desin: ‘Allahım! Bunda bizim için bereket kıl ve bundan daha hayırlısını bize yedir’” Allah’ın sütle susuzluğunu giderdiği bir kimse de şöyle desin;

“Allahım! Bunda bizim için bereket kıl ve bize bundan daha fazla ver”[216]

Yemekten Sonra Yapılacak Dua

180- (2/1) “Benden bir güç ve kuvvet olmaksızın bana bunu yediren ve beni bununla rızıklandıran Allah’a hamdolsun”[217]

181- (2/2) “Çok, temiz, bereketli, sonsuz ve terkolunmayan, kendisinden müstağni olunmayarak yapılan hamd Rabbimiz Allah’adır”[218]

Misafirin Yemek Sahibi İçin Yapacağı Dua

182- “Allahım! Verdiğin rızıkta onlar için bereket kıl Onları bağışla ve onlara merhamet eyle”[219]

Kişinin, Kendisine Su Veren Veya Vermek İsteyen Kimseye Yapacağı Dua

183- “Allahım! Bana yemek verene yemek ver Bana su verene su ver”[220]

Oruçlunun, İftar Yemeği Veren İçin Yapacağı Dua

184- “Oruçlular yanınızda iftar etsin Yemeğinizi iyiler yesin Ve, melekler sizin için dua etsin”[221]

Yemek Hazırlandığı Halde Orucunu Bozmayan[222] Kişinin Yapacağı Dua

185- “Sizden biriniz davet edilirse icabet etsin Oruçlu ise dua etsin Orucunu açarsa yemekten yesin”[223]

Oruçlunun, Kendisine Söven Kimseye Ne Söyleyeceği

186- “Ben oruçluyum, Ben oruçluyum”[224]

Mevsimin İlk Meyvesini Görünce Yapılacak Dua

187- “Allahım! Meyvemizde bizim için bereket kıl Şehrimizi bize mübarek eyle Sa’mızı bize bereketlendir, müdd’ümüzü bize bereketlendir”[225]

Aksırınca Yapılacak Dua

188- “Sizden biriniz aksırınca;

‘Allah’a hamdolsun’ desin (Bunu işiten) kardeşi veya arkadaşı;

‘Allah’ın rahmeti üzerine olsun’ desin (O da);

“Allah size hidayet etsin (hidâyette dâim kılsın) ve halinizi ıslah eylesin’ desin”[226]

Kafir, Aksırıp Allah’a Hamdedince Ona Söylenecek Şey

189- “Allah size hidayet etsin ve halinizi ıslah eylesin”[227]

Evlenen Kişi İçin Yapılacak Dua

190- “Allah senin için bereketli kılsın ve bereketini daim etsin İkinizin arasını hayırla birleştirsin”[228]

Evlenenin Yapacağı Dua

191- “Sizden biriniz evlenir veya bir hizmetçi satın alırsa şöyle desin:

[Allahım! Bunun hayrını ve buna verdiğin tabiatın hayrını dilerim Bunun şerrinden ve buna verdiğin tabiatın şerrinden sana sığınırım]

- Bir deve (veya binek) satın alınca da hörgücünün üstünden tutsun ve böyle dua etsin”[229]

Cinsi Münasebetten Önce

192- “Allah’ın adıyla Allahım! Bizi şeytandan uzaklaştır ve şeytanı da bizi rızıklandıracağın (çocuktan) uzaklaştır”[230]

Öfkelenince Yapılacak Dua

193- “Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım”[231]

Musibete Uğramış Birini Görenin Yapacağı Dua

194- “Sana verdiği beladan beni afiyette kılan ve yarattıklarından çoğu üzerine tercih ederek beni üstün kılan Allah’a hamdolsun”[232]

Her Oturumda Yapılacak Dua

195- İbn Ömer’den; şöyle demiştir: “Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vesellem’in bir oturumda kalkmadan önce yüz kere;

‘Rabbim! Beni bağışla ve tevbemi kabul et Şüphesiz sen, tevbeleri kabul eden ve çokça bağışlayansın”[233] dediği sayılırdı

Meclisin/Oturumun Kefareti

196- “Allahım! Sana hamdederek, seni tüm noksanlıklardan tenzih ederim Senden başka ilah olmadığına şehâdet ederim Senden bağışlanma diler ve sana tevbe ederim”[234]

“Allah Seni Affetsin” Diyene Yapılacak Dua

197- “Seni de -affetsin-”[235]

İyilik Yapan Birine Yapılacak Dua

198- “Allah seni hayırla mükafatlandırsın”[236]

Yapıldığında, Allah’ın Kişiyi Deccal’den Koruyacağı Şey

199- “Kehf sûresi’nin başından on ayet ezberleyen Deccal’den korunur”[237]

Her namazda son teşehhüdde, Deccal’in fitnesinden Allah’a sığınmak ta böyledir[238]

“Seni Allah İçin Seviyorum” Diyen Kimse İçin Yapılacak Dua

200- “Kendisi için beni sevdiğin (Allah) seni sevsin”[239]

Alıntı Yaparak Cevapla