08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gazi İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir
Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Gazi İlköğretim Okulu Resimleri - Gazi İlköğretim Okulu Hakkında
OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Okulun binası 1928 yılında özel saymanlık tarafından okul olarak yapılmış ve ilk defa 1928 yılında GAZİ İLKOKULU olarak öğretime başlamıştır Tam teşkilatlı olan okulda ilk yıllarda 14 öğretmenle öğretime başlamış, sonraları 22 öğretmen çalışmıştır
2 Cihan Savaşı başladığı zaman Gazi, Hacıilbey, Alişuuri ve Kayabey okulları bir arada öğretim yapmışlardır
1941 yılında bina ordu komutanlığına tahsis edilmiş olup bu sebeple 2 ay kadar Mithatpaşa İlkokulu'na nakletmiş ve tatil bitiminde okullar açıldığı sırada Alişuuri İlkokulu'na nakledilerek o binada çift öğretim yapmıştır
1943 yılında bina ordu tarafından tahliye edilince Gazi İlkokulu kendi binasına geçmiştir
1943 yılında binanın bir kısmı Erkek Sanat Enstitüsü'ne tahsis edilmiş bu yüzden okulda çift öğretim başlamıştır
1946 yılında Erkek Sanat Enstitüsü yeni yapılan kendi binasına nakledilmiş ise de enstitüden boşalan kısma Ticaret Lisesi açılmıştır
1956 yılında Atatürk İlkokulu yapılmış ve Gazi İlkokulu'nun 1400 ü bulan öğrencisinin bir kısmı bu okula nakledilmiştir Okulda 12 dershane kalmış ve tam tedrisat başlamıştır
1957 yılında Ticaret Lisesi kendi binasına geçmiş, Ticaret Lisesinden sonra Mithatpaşa İlkokulu öğretime başlamıştır
1958-1961 yılları arası binanın yarısı Mithatpaşa Okulu'na tahsis edilmiş, 1977 yılına kadar Mithatpaşa İlkokulu ile Gazi İlkokulu birlikte ikili öğretim yapmıştır
1977 yılında Mithatpaşa İlkokulu binadan ayrılmış yerine Meslek Yüksek Okulu gelmiştir
Bina 1977-1982 yıllarında Gazi İlkokulu ile Meslek Yüksek Okulu'na hizmet vermiştir
1982 yılında Meslek Yüksek Okulu, Eğitim Fakültesi bitişiğindeki binasına taşınmasıyla binaya Halk Eğitim Müdürlüğü yerleşmiştir
Bina 1982-1990 yılları arasında Gazi İlkokulu ile Halk Eğitim Müdürlüğüne hizmet vermiştir
1990 yılında aynı çatı altına Eğitilebilir Çocuklar İş Okulu açılmıştır
1997 yılında okulumuz ( 4306 sayılı kanun gereği) 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildiğinden adı GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU olarak değişmiştir
Halen bina Gazi İlköğretim Okulu ve OÇEM' e hizmet vermektedir
Gazi İlköğretim Okulu Balıkesir Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Gazi İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Gazi İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Yıldırım Mah Gazi Bulvarı No:2 Balıkesir
Telefon Numarası: 2662411835
Faks Numarası: 2662450972
E-mail Adresi: 388686@meb k12 tr
Web Adresi: BALIKESİR - MERKEZ - Gazi İlköğretim Okulu
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|