08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiklal İlköğretim Okulu Bilgileri Edremit Balıkesir
Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Edremit'teki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Istiklal İlköğretim Okulu Tanıtımı - Istiklal İlköğretim Okulu Resimleri - Istiklal İlköğretim Okulu Hakkında
Tarihçe
TARİHÇE

Okulumuz 1869 yılında devlet tarafından yaptırılmış ve Rüştiye Mektebi adıyla açılmıştır 1898 de İnas (kızlar) Mektebi adını alan okulumuz , işgalde kadrosu ve ismiyle birlikte Cumhuriyet Okuluna taşınmış 1936 da adı İSTİKLAL İLKOKULU olmuştur
1972 yılında Hasan Saim SIRLAN isimli Edremitli hayırsever bir kişi tarafından okulumuza Tuzcu Murat Mah ‘nde arsa bağışlanmış 1975-1976 Eğt -Öğrt Yılından itibaren, bu gün Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan bina boşaltılarak, Milli Eğitim tarafından yaptırılan kendi binasına taşınmıştır İlçemizde yeni açılan Ticaret Lisesi için yer olmadığından geçici olarak bizim binamızda eğitim öğretime başlamış, okulumuz da 9 Eylül İlkokulu binasına taşınmıştır
Okulumuz 1977 yılından 1989 yılına kadar Dokuz Eylül İlkokulu ile ikili öğretim şeklinde hizmetini sürdürmüştür
1989 yılında Ticaret Lisesinin boşalan Endüstri Meslek Lisesine taşınması ve okulumuz binasını boşaltması nedeniyle 1989-1990 öğretim yılında Tuzcu Murat Mahallesindeki kendi binasına taşınmıştır
1994-1995 Öğretim yılında kendi binasının geçici olarak yüksek okula tahsis edilmesi nedeniyle yine Dokuz Eylül ilkokulu binasına taşınarak iki okul bir arada eskiden olduğu gibi eğt ve öğr ‘ini sürdürmüştür
1997-1998 öğretim yılında yurdumuzda 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçilmesi nedeniyle Okulumuzun adı İSTİKLAL İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir
2002 Yılında Yüksek Okulun kendi binasına taşınmasından sonra okulumuzda kendi binasına taşınmıştır Kendi binasında eğitim öğretimi sürdürmektedir
Okulumuz bahçesine Ekim 2005 yılında inşaatına başlanıp Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki kat olarak ihalesi yapılan yeni binanın üzerine Belediyeler birliği tarafından ilave yapılan toplam 3 Katlı 16 derslikli yeni bir bina yapılmış Ekim 2006 yılında normal eğitim öğretime geçilmiştir
Istiklal İlköğretim Okulu Balıkesir Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Istiklal İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Istiklal İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Istiklal İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Istiklal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ISTİKLAL İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Istiklal lltöğretim Okulu Edremit Balıkesir
Telefon Numarası: 2663731615
Telefon Numarası: Bilgi Yok
Faks Numarası: Bilgi Yok
E-mail Adresi: edr-654104@hotmail com
Web Adresi: BALIKESİR - EDREMİT - İstiklal İlköğretim Okulu
http://istiklal edremit-meb gov tr
İstiklal Nostalji

OKULUMUZUN 1982-1983 MEZUNLARI  

MURAT ŞAHİN-OKULUN ESKİ ÖĞRENCİSİ
(ŞU AN ÇORLU ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNDE MOBİLYA ÖĞRETMENİ)

MURAT ŞAHİN-NERMİN ÇALIŞKAN

MURAT ŞAHİN-ŞENOL MUTLU

1984-1985 yılında okulumuzdan mezun olan Elis Saral şimdi Edremit Kadıköy Leman Akpınar İlköğretim Okulunda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|