Prof. Dr. Sinsi
|
Alıcık İlköğretim Okulu Merzifon Amasya
Alıcık İlköğretim Okulu Tanıtımı - Alıcık İlköğretim Okulu Hakkında - Alıcık İlköğretim Okulu Resimleri - Amasya Merzifon'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Alıcık İlköğretim Okulu Bilgileri - Amasyadaki İlköğretim Okulları Hakkında

ALICIK İLKÖĞRETİM OKULU
1930 yılında tek ders ve tek öğretmenle Eğitim-öğretime açılmıştır Bu okulda eğitim süresi 3 yıl idi 1932 yılında eski bina karşısına, eski karakol binasının yerine yeni bir bina yapılmış ve okulun derslik sayısı 3'e, eğitim süresi ise 5 yıla çıkarılmıştır
1973 yılında ihtiyaç nedeniyle okulun ortaokul kısmı açılarak, köyün girişine-yeni bir bina ya-pılmıştır Okul binasının bir kısmı lojman olarak yapılmış ve kullanılmıştır 1997 yılında ortaokul binasının yanına 2 katlı 10 derslikli bir bina yapılmıştır 1997 yılında da zorunlu 8 yıllık eğitim nedeniyle okulun ortaokul ve ilkokul kısmı birleşerek "Alıcık İlk Öğretim Okulu"na dönüştürülmüştür
1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında taşımalı ilk öğretim okulu olarak faaliyetine devam etmek-tedir Bulak Köyü, Demirpınar Köyü, Diphacı Köyü, Elmayolu Köyü, Eymir Köyü, Hanköy, Karcakaya Köyü, Koç Köyü ve Küçükçay köyü olmak üzere toplam 9 köyden taşımalı sistem yo-luyla bu okula öğrenci gelmektedir
Okul A ve B blok olmak üzere İki aynı binadan oluşmaktadır 11 derslik, l ana sınıfı, l öğret-menler odası, 2 idari kısma ait oda, l kütüphane, l fen laboratuarı, l iş eğitimi odası, 2 spor odası,1 teknoloji odası, l hizmetli odası ve yemekhane mevcuttur
6 sınıf öğretmeni, 9 branş öğretmeni, l ana sınıfı öğretmem, 2 idari öğretmen ve 1 hizmetli ol-mak üzere toplam 17 öğretmeni ve 1hizmetlisi ile eğitim-öğretime devam etmektedir
Öğrenci sayısı;
1998-1999 eğitim-öğretim yılında 280,
1999-2000 eğitim-öğretim yılında 315,
2000-2001 eğitim-öğretim yılında 285,
2001-2002 eğitim-öğretim yılında 276,
2002-2003 eğitim-öğretim yılında 254,
2003-2004 eğitim-öğretim yılında 243,
2004-2005 eğitim-öğretim yılında 233,
2005-2006 eğitim-öğretim yılında 235,
2006-2007 eğitim-öğretim yılında 240'öğrenciyle Eğitim-Öğretime devam etmektedir
Öğrenci sayısında sürekli iniş-çıkışlar yaşanmakla birlikte son yıllarda gözle görünür bir düşme olmuştur Nedeni ise dışarıya göç (iş değişikliği, işsizlik), ekonomik durum, aile plan-lamasındaki bilinçli yapılanmadır
Okul tam gün eğitim yapmaktadır
OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİ
-Okulun futbol, basketbol, masa tenisi, satranç, voleybol takımları bulunmaktadır
- Her yıl düzenli olarak: yıl boyunca yapılan resim çalışmaları sergilenmektedir
- Bilgi yarışmaları ve sınıflar arası basketbol, futbol, satranç turnuvaları düzenlenmektedir
Alıcık İlköğretim Okulu Amasya Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Alıcık İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Alıcık İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Alıcık İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Alıcık İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ALICIK İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Alıcık Köyü Merzifon - Amasya
Telefon Numarası: 3585956002
Faks Numarası: 3585956002
E-mail Adresi:Bilgi Yok
Web Adresi : Alıcık İlköğretim Okulu
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|