Yalnız Mesajı Göster

Dumlupınar İlköğretim Okulu Bilgileri Biga Çanakkale

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dumlupınar İlköğretim Okulu Bilgileri Biga Çanakkale

Dumlupınar İlköğretim Okulu Hakkında - Dumlupınar İlköğretim Okulu Tanıtımı - Dumlupınar İlköğretim Okulu Erişim bilgileri - Dumlupınar İlköğretim Okulu Resimleri

Dumlupınar İlköğretim Okulu Çanakkale Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Dumlupınar İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Dumlupınar İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Sakarya MahOkul Sokak No:13 Biga-Çanakkale

Telefon Numarası: 2863161013
Faks Numarası: 2863162967

TARIHÇESi

Okulumuz 1934 yılında iri servileri bulunan mezarlıkta inşa edilerek ilk kez ortaokul olarak öğretime açılmıştır

Dumlupınar İlkokulu eski binası 476 metre kare olup,2057 metre karelik arsa üzerine kurulmuşturO zaman planlarını Merhum Salih bey çizmiş Merhum Müteahhit Yakup Eselekli tarafindan 8000 liraya yaptırılmıstırDumlupınar İlkokulu 1934'te bugünkü Osman Gazi İlkokulu'nun eski binasında ögretim yaparken 1938 yılında orta okul ile yer degiştirerek,bu binada faaliyete baslamıştır

1934'ten 1938 yılına kadar ortaokul olarak,1938'den bu yana Dumlupınar İlkokulu olarak eğitim ve öğretime hizmet veren okul binası eskiliği nedeniyle,İl Keşif Heyetince eğitim-öğretim için sakıncalı görülmüs,1981-1982 Öğretim yılında Sakarya İlkokuluna tasınılmış,dört yıl süre ile Sakarya İlkokulu'nda ikili öğretime devam edilmiştir

Üç yıl boş kalan eski bina 1985 yılı mayıs ayında valimiz Erdinç BÜYÜKAKALIN tarafından yıktırılarak,simdiki yeni binanın yapımına başlanmıs,bu haliyle bir yıl içinde yapımı tamamlanmıştır

1986-1987 Ögretim yılında hizmete açılan Dumlupınar İlkokulu yeni binasına 13 Ekim 1986 tarihinde geçilerek normal öğretime başlanmıştır

Dumlupınar İlkokulunun ilk müdürü Celal ERSÖZ'dürDaha sonra sırasıyla Sedat ŞENYOL,,İHakki EKİN,Raif TUTKUN,,Selaittin ŞAHİN,Ahmet marangoz,İbrahim KÖPÜK,İsa GÜÇLÜ ve Nusret UÇAR (2006)müdürlük görevinde bulunmuşlardır

Dumlupınar İlkokulu'nun ilk müdür yardimcısı Şerafeddin SAVAŞ'tır

biz

Alıntı Yaparak Cevapla