Yalnız Mesajı Göster

Yamanegelı İlköğretim Okulu Bilgileri Bandırma Balıkesir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yamanegelı İlköğretim Okulu Bilgileri Bandırma Balıkesir

Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Bandırma Bandırma'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Yamanegelı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Yamanegelı İlköğretim Okulu Resimleri - Yamanegelı İlköğretim Okulu Hakkında

MİSYONUMUZ

Okulumuzda toplam kalite yönetimi çerçevesinde; " eğitimde kaliteyi artırmak, " öğrencilerin bireysel ilgi ve yeteneklerini göz önünde tutarak, her bireyin sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak amaçlanır Bu amaç doğrultusunda; " Atatürk ilkelerini benimsemiş, Atatürk'ün düşünce ve felsefesini özümsemiş, karşılaştırma, değerlendirme ve sentez yapabilme gücüne sahip, araştırarak, sorgulayarak öğrenen, bilgiyi öğrenme yollarını keşfetmiş, dünya insanlarıyla iletişim kurabilecek, en az bir yabancı dile sahip, kendini tanıyıp ifade edebilen, düşüncelerini savunacak özgüveni olan, insanların düşüncelerine saygılı, sorumluluk bilinci gelişmiş, doğaya karşı duyarlı nesiller yetiştirmek" vatanını seven, manevi değerlerine bağlı, MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YAMANEGELİ İLKÖĞRETİM OKULU temel hedefleridir
VİZYONUMUZ

ÖĞRENEN,
ÖZ GÜVENLİ,
AKTİF,
ÜRETKEN,
GİRİŞİMCİ,
KENDİNİ YENİLEYEN,
BİLGİ ÜRETEN,
SEVEN- SEVİLEN,
HEP MUTLU İNSANLARIN OKULU

TARİHİMİZ

bbbbbOkulumuz 1956 yılında Tahsin ATMACA,Arif KOÇBAY,Cemal ÖRGEN,Dr Kami UÇANSU, Muhsin OZAR,Hamit ÖZTAN ve Hüseyin EKİNCİ?den oluşan Bandırma Okul Yaptırma Derneği tarafından inşa ettirilmiştir
bbbbb1957 yılında inşaatı biten aynı yıl 5 derslikli olarak eğitim ve öğretime başlamıştırOkul İnşaatı 73,000-TL mal olmuştur
bbbbbOrd Prof Ekrem Şerif EGELİ Okul Yaptırma Derneğine 20000 TL para vererek büyük bir Yardımda bulunmuş ve ölümüne dek yardımlarını sürdürmüşOkul Yaptırma Derneği?nin Teklifi ve İl Genel Meclisinin onayı ile okula Ord Prof Ekrem Şerif EGELİ?nin 30 Kasım 1952 Günü ölen oğlu Yaman EGELİ?nin ismi verilmiştir
bbbbbBeş derslikli olan okul zamanla çevrenin ihtiyaçlarına cevap veremez duruma geldiğinden 1965 Yılında bir derslik,1979-1980 öğretim yılı başında Koruma Derneği Yönetim Kurulu Baş-kanı İbrahim ÖZDERİ,Naci CANSEVER,Okul İdaresi,Mahalle halkının ve şehrimiz iş adamlarımızdan Remzi BAŞAK, Şerafettin İDİLER?in de büyük ölçüdeki maddi ve manevi destekleri önce bir derslik, Daha sonra bir oyun salonu,iki derslik ve bir öğretmen odası eklenmiştir
bbbbb1982-1983 Öğretim Yılında ikinci kat çalışmalarına başlamak dört derslik, bir müdür odası inşaatı Burhan ERMİŞ?in büyük katkıları ayrıca şehrimiz Ticaret Odası?nın 300000-TL?lik yardımları ile tamamlanmıştır
bbbbb1996 yılında Okul Müdürü Bekir KORKMAZ ve Okul Müdür Yardımcısı Ahmet AŞIK ile Okul Koruma Derneğini Katkılarıyla sadece Tapu masrafları ve Temsili Ücret olarak Toplam 460 milyon para ödenerek Okulun önündeki Bandırma Belediyesinin Çocuk Oyun alanı toplam 1500 m2alan Okul Bahçesi ile birleştirilerek Okul Oyun Bahçesi olarak Okula kazandırıldı Okula kazandırılan Oyun Bahçesinin İhate duvarı yaptırıldıOyun alanında gerekli düzenlemeler yaptırılarak Okul Oyun Bahçesi haline dönüştürüldü
bbbbbOkulumuz 1997 yılında Kesintisiz Zorunlu sekiz yıl Eğitime geçmesi ve çok kalabalık öğrenci sayısı nedeniyle Ek Okul binası için planlamaya alınmıştı1997 yılında Yamanegeli İlköğretim okulu olduAncak Ek Okul binası için ödenek olmadığından çok kalabalık öğrenci sayısı ile 2000 yılına kadar İkili öğretimle Yamanegeli İlköğretim devam ettiDaha Önce Planlanan 18 derslikli Ek Okul binası için arsa almak gerekiyordu
bbbbbBunun İçin Okul Müdürü Bekir KORKMAZ ve Okul Müdür Yardımcısı Ahmet AŞIK ve 1997 yılında göreve başlayan Okul Müdür Yardımcısı Necdet GÖZE ile Okul Koruma Derneğini Katkılarıyla Okulun Alt bahçesine bitişik 11 vereseli şahıs yerinden ek arsa alımı için Okul-Koruma Derneğinin 6000,00 YTL katkılarıyla 29300 M2 arsa alınarak Devlet Tarafından 2001 yılı Ağustos ayında Okulumuza 18 derslikli ek okul binası yapımına başlandı2002 15 eylül ayında eğitim-öğretime açıldıDevlet tarafından Eski Okul Binasının Pencereleri PVC ve Zeminler kalebodur yaptırıldıEk Okul Binasının Sıraları ,masaları öğretmen masaları ve sandalyeleri,Sınıf tahtaları ve laboratuar malzemeleri verildiEk Okul Binasının Diğer ihtiyaçları Okul-Aile birliği tarafından karşılandı
bbbbb2006 yılında Devlet Tarafından Okulumuza Akıllı Tahtalı Bilişim ve Teknoloji sınıfı açıldıŞu an bu sınıf öğrencilere ve Halka açık olarak kullanılmaktadır
bbbbbBu yıl okulumuz bir müdür odası,iki müdür yardımcıları odası,bir Rehberlik servisi odası,bir spor odası,bir Okul-aile Birliği odası,bir öğretmenler odası, bir Bilişim Teknolojileri sınıfı, 35 derslikle eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürmektedir

Yamanegelı İlköğretim Okulu Balıkesir Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yamanegelı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yamanegelı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yamanegelı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Yamanegelı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: YAMANEGELI İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Paşabayır Mah Paşa Sokak No:34 Bandırma Balıkesir

Telefon Numarası: 2667146703

Faks Numarası: 2667146703

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: BALIKESİR - BANDIRMA - Yamanegelı İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla