Konu
:
Can Gözüm Gibisin İstanbul - Abdurrahman Tümer
Yalnız Mesajı Göster
08-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Can Gözüm Gibisin İstanbul - Abdurrahman Tümer kitap tanıtımı - kitap özeti
Kitabın künyesi
Can Gözüm Gibisin İstanbul
Abdurrahman Tümer
· Kanes Yayınları
· Basım Tarihi : 04 - 2010
· ISBN : 9786058890411
· Sayfa Sayısı : 115
· Etiket Fiyatı : 7
50 TL
Kitap hakkında
CAN G/ÖZÜM GİBİSİN İSTANBUL Nedim İstanbul'u: “Altında mıdır üstünde midir cennet-i âlâ?” dizesiyle tasvir ediyor
Hz
Muhammed'in hadisine mazhar olan bu şehri Yahya Kemal: “Sana bir tepeden baktım aziz İstanbul!” diyerek bir âşığın gözleriyle seyrediyor
Orhan Veli ise: “İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı
” Şiiriyle bu cennet mekâna hayranlığını dile getiriyor
Attila İlhan: “Sayende sayeban olduk İstanbul şehri” dizesiyle başlayan şiirini yazıyor
İstanbul'u görüp de bu şehri şiirlerinde övmeyen bir şair var mıdır acaba? Abdurrahman Tümer de “Can g/özüm gibisin İstanbul” diyerek doğup büyüdüğü, caddelerinde gezip suyunu içtiği ve en önemlisi Avrupa Kültür Başkenti oluşuna tanıklık ettiği yedi tepeli şehri anlatıyor bu kitabında
Yazar Hakkında; İlk şiir ve makalelerini lise yıllarında; okul gazetesi ve “Türk Yolu“ adlı yerel bir gazetede yayımladı
Sonraki yıllarda çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazdı
Türkiye çapında düzenlenen çeşitli şiir etkinliklerinde başarı belgeleriyle onurlandırıldı
Ayrıca Hollanda Amsterdam'da düzenlenen “Altın Şiir Yarışması”nda şiirleri seçilerek “Altın Şiirler Antolojisi” adlı kitapta yer almıştır
Birçok şiiri de radyolardan okunmuş ve okunmaktadır
Tümer, bazı televizyon kanallarının daveti üzerine çeşitli konularda eğitici ve edebî tartışma programlarına davetli olarak katıldı
Abdurrahman Tümer' in yayınlanmış üç şiir kitabı bulunmaktadır
Bunlardan ilki “Millî Duygu” adlı kitap olup Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere tavsiye edilmiştir
İkincisi “Gönül Bahçesinden İman Gülleri” adlı kitaptır
Üçüncüsü ise Çanakkale Savaşını anlatan “Her Anı Bir Destan Çanakkale” adlı şiir kitabıdır
Kitap kapağı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul