Yalnız Mesajı Göster

Balık Ve Balıkçılık - Oğuz Tekin

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Ve Balıkçılık - Oğuz Tekin



Balık Ve Balıkçılık - Oğuz Tekin - Kitap Özet


Kitap Özet

Eskiçağda Byzantion adını taşıyan İstanbulun tarihinde balıkların ve balıkçılığın çok önemli bir yeri vardır Boğaz (Bosporos) üzerinde kurulmuş olması nedeniyle, Byzantion, ton, palamut ve uskumru gibi göç eden balıkların avlanmasında, gıda olarak tüketilmesinde ve ihracında Eskiçağın en önemli merkezlerinden biriydi Ton balığı yurdu olarak ün yapan bu koloni kentinin salamura (tuzlama) balığı hemen her yerde tavsiye ediliyordu Ne yazık ki, yunus balığı avının da en yoğun yapıldığı yer Byzantiondu Nitekim kaynaklarda bir yandan Byzantionluların zalimce yaptıkları yunus avı anlatılırken, öte yandan Byzantionlularla yunuslar arasında geçen sevgi dolu karşılıklı duygusal öykülere de yer verilmiştir İstanbulun en büyük koyu olan Haliçin Altın Boynuz olarak tanınmasının nedeni ise palamut balıklarıydı Bu kitapta, Byzantionda avlanan ve tüketilen balıklar, balık avı, balık pazarları ve balıkçılar loncası gibi konular Antik Çağ yazarlarının eserlerinden aktarılan ilginç bilgiler ışığında ayrıntılı bir şekilde sunuluyor

Kitap Kapak

50 TL

Alıntı Yaparak Cevapla