Konu
:
Balık Ve Balıkçılık - Oğuz Tekin
Yalnız Mesajı Göster
Balık Ve Balıkçılık - Oğuz Tekin
08-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Ve Balıkçılık - Oğuz Tekin
Balık Ve Balıkçılık - Oğuz Tekin - Kitap Özet
Kitap Özet
Eskiçağda Byzantion adını taşıyan İstanbulun tarihinde balıkların ve balıkçılığın çok önemli bir yeri vardır
Boğaz (Bosporos) üzerinde kurulmuş olması nedeniyle, Byzantion, ton, palamut ve uskumru gibi göç eden balıkların avlanmasında, gıda olarak tüketilmesinde ve ihracında Eskiçağın en önemli merkezlerinden biriydi
Ton balığı yurdu olarak ün yapan bu koloni kentinin salamura (tuzlama) balığı hemen her yerde tavsiye ediliyordu
Ne yazık ki, yunus balığı avının da en yoğun yapıldığı yer Byzantiondu
Nitekim kaynaklarda bir yandan Byzantionluların zalimce yaptıkları yunus avı anlatılırken, öte yandan Byzantionlularla yunuslar arasında geçen sevgi dolu karşılıklı duygusal öykülere de yer verilmiştir
İstanbulun en büyük koyu olan Haliçin Altın Boynuz olarak tanınmasının nedeni ise palamut balıklarıydı
Bu kitapta, Byzantionda avlanan ve tüketilen balıklar, balık avı, balık pazarları ve balıkçılar loncası gibi konular Antik Çağ yazarlarının eserlerinden aktarılan ilginç bilgiler ışığında ayrıntılı bir şekilde sunuluyor
Kitap Kapak
50 TL
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul