Konu
:
Örnek Alınacak Hikayeler - Miguel De Cervantes Saavedra
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Örnek Alınacak Hikayeler - Miguel de Cervantes Saavedra
Kitabın künyesi
Örnek Alınacak Hikayeler
Miguel de Cervantes Saavedra
Kırmızı Yayınları / Kırmızı Klasik Yapıtlar Dizisi
Türkçe (Orjinal Dili:İspanyolca)
544 s
-- 3
Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 21 cm
ISBN : 9789758855285
2010
Çeviri : Nazlı Hülya Soydan
Kitap hakkında
"(
) Sevgili okur, sunduğum bu hikâyelerle hiçbir zaman bir yemek pişiremeyeceksin; çünkü ne ayakları, ne başı, ne iç organları ne de buna benzer şeyleri vardır
Demek istiyorum ki bazı hikâyelerde bulacağın gönül maceraları o kadar edepli, Hıristiyan mantığına ve davranış biçimine göre o kadar uygundur ki onları okuyacak olan dikkatli ve dikkatsiz okuru hiçbir kötü düşünceye sürüklemesine imkân yoktur
Onlara 'Örnek Alınacak' adını verdim ki; dikkat edersen kendisinden faydalı bir örnek çıkarılmayacak hiçbir hikâyenin bulunmadığını görürsün
Bu konuyu uzatma korkusu olmasaydı her birinden tek tek çıkarılabilecek lezzetli ve şerefli meyveyi belki gösterirdim
Amacım, halkımızın önüne bir hüner masası koymak ve burada her birinin hiçbir zarara uğramadan eğlenmesini sağlamaktır
Ruhun ve bedenin hiçbir zarara uğramaması diyorum; çünkü dürüst ve hoşa giden çalışmalar, zarar vermekten öte yararlıdırlar
Bildiğim kadarıyla ben İspanyolca hikâyeler yazmış olan ilk kişiyim ki bu gerçektir; çünkü bu dilde basılmakta olan birçok hikâyenin her biri yabancı dillerden çevrilmiştir
Bu hikâyelerse benimdir
Ne taklit ne de çalıntıdır
Hayal gücüm onları tasarladı, kalemim onlara hayat verdi ve basının kolları arasında büyüyüp gidiyorlar
"
-Miguel de Cervantes Saavedra-
(Tanıtım Bülteninden)
Kitap kapağı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul