Yalnız Mesajı Göster

Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları - Önder Şenyapılı

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları - Önder Şenyapılı



Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları - Önder Şenyapılı kitap tanıtımı - kitap özeti



Kitabın künyesi


Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları

(Yiyecek ve İçecek Adlarının Öyküleri)

Önder Şenyapılı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık / Araştırma Dizisi

Türkçe

560 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 15 x 21 cm

ISBN : 9786054362066

2010

Kapak Tasarımı : Emrullah Öz

Genel Yayın Yönetmeni : Levent Gönül



Kitap hakkında


Çeşitli dinlerin, coğrafyaların ve kültürlerin izlerini taşıyan yiyecekler-içecekler günümüz sofralarında yer alıp ağız tadımızı zenginleştiriyor Bu kitap damağımızda kalan tatların akılda kalan (ya da kalmayan) adlarının öykülerini (kimilerinin de hiç değilse anlamlarını) araştırıyor İkinci basıma 300'e yakın yeni tat adını ekledi Önder Şenyapılı İlk basımdaki metinleri de gözden geçirdi, kimilerini yeniledi, kimi adlara ilişkin öyküleri çeşitlendirdi, genişletti Böylece, daha zengin bir bilgi dağarı ortaya konmuş oldu


Yerli-yabancı yiyecek-içecek adlarını, örneğin; "aşure, cızlak, clafouti, gilaboru, haluj, helli, mozeralla, nokul, ograten, şöbiyet, ve/ya da yeni eklenen adış aşı, ayva galyası, çapak doldurması, jağ, kanela, kumru, mal hazırı, menegüç, murabba, nergizleme, pabucaki, pataşu, roska, sakız piri, sirmast, şımşıpe, teeyek aşı, yolcu böreği, vb ne demektir, nasıl ortaya çıkmıştır, niye öyle denilmiştir" diye merak ediyorsanız, yanıtlarını bu kitapta bulacaksınız

(Tanıtım Bülteninden)


Kitap kapağı


Alıntı Yaparak Cevapla