Konu
:
Benim Kalbim Temiz Diyenler İçin - Birol Özger
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Benim Kalbim Temiz Diyenler İçin kitap özeti - Benim Kalbim Temiz Diyenler İçin kitap tanıtımı
Özeti
İnsan duyduklarına ve kafasındakilere göre kendi dinini yaratırsa kurallarını da kendi koyabiliyor
Böyle olunca ibadetlerin bir önemi kalmıyor, kulluk vazifeleri de rafa kaldırılabiliyor
Allah ise insanın yaratılma nedenlerinden en önemlisinin kulluk vazifelerini yerine getirmek olduğunu söylüyor
Aslında bu tarz söylemleri olan insanları izlediğimizde birkaç nedenden dolayı kulluk vazifelerini yapmadıklarını görüyoruz
Bu nedenlerin içinde en önemlisi Allah'ı ve O'nun istediklerini yeteri derecede kavrayamıyorlar
Bazıları doğduklarından itibaren yanlış bilgileniyor ama kendileri de doğruyu bulmak adına bir çaba sarf etmiyorlar
Bazılarını samimi de bulmuyorum, ikiyüzlü olabiliyorlar
ibadetlere başlamanın hayatlarındaki bütün düzeni bozacağını düşünerek buna hiç yanaşmayanlar olduğu gibi, dine karşı yapılan tebliğin etkisinde kalanlar da oluyor
Bazıları olayın ibadet kısmının sadece Araplar'a gönderildiğini ve sırf o dönemin şartlarına uygun olduğunu düşünüyorlar
iyi insan olmanın ve kalp temizliğinin Allah katında yeteceğini düşünen insanların sayısı bir hayli fazla
Biz burada Allah adına hüküm koyacak değiliz, ama ortada Allah'ın gönderdiği bir kitap var ve o Kitap'ta ibadetler anlatılmış, bunların yapılması ise şart koşulmuştur
Künyesi
Birol Özger
· Furkan Kitaplığı
· Basım Tarihi : 03 - 2010
· ISBN : 9789752562394
· Sayfa Sayısı : 145
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul