Yalnız Mesajı Göster

İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi İaöl Neden Fen Liseleri Ve Anadolu Liselerinden Üstündür?

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi İaöl Neden Fen Liseleri Ve Anadolu Liselerinden Üstündür?

İAÖL Neden Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinden Üstündür ?
ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE SAĞLANAN HAKLAR VE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ÖZELLİKLERİ

1 Yeterli puan alınmak kaydıyla öğrencilerine tüm yüksek öğretim programları açıktır

2ÖSS Yerleştirme oranları Devlet Fen Lisesine oldukça yakındırFakat İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi gibi Türkiye'nin seçkin anadolu öğretmen liseleri, sayısal alanda ÖSS'de birçok fen lisesinden daha başarılıdır

Devlet Okullarına Göre Bakacak Olursak ÖSS Lisans Yerleşen Bakımından;

1Fen Liseleri

2Anadolu Öğretmen Liseleri

3Askeri Lise

4Anadolu Liseleri

5Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler

3 Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları tercih edildiğinde, 2547 sayılı Yasanın 45/a maddesi gereğince, ayrıca ek puan verilir Uygulanacak ek puan ortaöğrenim başarı puanına ilaveten aldığı puana göre en fazla 024 olarak belirlenmiştir

ÖSS'de, fen lisesindeki okul 1si 80 puan alırken, anadolu öğretmen lisesindeki okul 1si 104 puan alır

4Burs kontenjanı tanınan öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarını ilk beş sırada tercih edenlere, 3580 sayılı Yasa gereğince doğrudan burs verilir

5 Yabancı dil İngilizce olup, ayrıca zorunlu olarak ikinci yabancı dil (Almanca) dersi okutulmaktadır

6 Tüm sınıflarda öğrenci mevcudu azam olarak 30�dur Ayrıca özel giriş sınavı sonuçlarına göre öğrenci alındığından, bilgi ve yetenek bakımından aynı seviyede öğrencilerden oluşan sınıflarda, sınıf içi grup dinamiği yüksektir

7 Öğretmenleri; en az üç yıl kıdemi olan ve Bakanlıkça yapılan yazılı sınav ve mülakat sonuçlarına göre başarılı görülenler arasından atanır

8 Cinsiyetlerine uygun pansiyonun bulunması ve kontenjan uygun olması halinde, gerekli şartları taşıyan öğrencilere; ikinci bir sınava girme koşulu aranmaksızın, kontenjan nispetinde parasız yatılılık hakkı sağlanır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla