Konu
:
Türkiye’De Sebzecilik - Türkiye’De Sebzecilik Nasıldır?
Yalnız Mesajı Göster
Türkiye’De Sebzecilik - Türkiye’De Sebzecilik Nasıldır?
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türkiye’De Sebzecilik - Türkiye’De Sebzecilik Nasıldır?
Türkiye’de Sebzecilik - Türkiye’de Sebzecilik Nasıldır?
Ülkemiz farklı iklim tiplerinin görülmesi nedeni ile sebze tarımına uygundur
Ülkemizde sebzelerin en erken yetiştiği yer Akdeniz Bölgesi en geç yetiştiği yer ise Doğu Anadolu Bölgesi‘dir (domates biber patlı*can salatalık kabak)
Seracılık faaliyetlerinin gelişmiş olmasın*dan dolayı en çok sebze üretimi Akdeniz ve Ege bölgelerinde yapılmaktadır
Akdeniz Bölgesi’nde turfanda sebzecilik gelişmiştir
Seracılık (Turfandacılık)
Cam veya plastikten yapılan seralarda mevsimi dışında meyve ve sebze üretme faaliyet*lerine seracılık (turfandacılık) denir
Seracılık güneşli gün sayısının fazla oldu*ğu Akdeniz Ege Marmara ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılır
Karadeniz kıyılarında bulutlu gün sayısı*nın fazla olması Doğu Anadolu’da kış mevsimi*nin soğuk ve uzun geçmesi İç Anadolu’da ise yaz kuraklığının erken başlaması sebze üretimini sınırlandırmış ve seracılığı engellemiştir
Yumrulu Bitkiler
Ürünü toprağın altında olan düşük sıcak*lıklara dayanabilen patates soğan havuç turp sarımsak gibi bitkilere yumrulu bitkiler denir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul