08-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Japonya - Japonyanın Kültürü
Japonya - Japonyanın Kültürü-Japonyanın Kültürü Hakkında Bilgi
Seramik ve Porselen
Chanoyu, Muromachi döneminde (1333-1573) yaygın hale gelmeye başlayınca, ülke genelinde her biri kendine özgü tarza sahip olan seramik üretim merkezlerinde artış meydana gelmiştir
Kar keyfinin mevsimi Japonyada kış mevsimi en kuzey kesimleri dışında çok ******li geçmez ve genellikle hava sıcak güneş ve mavi gökyüzü ile kaplıdır Öte yandan, kuzey bölgelerde kar ve buzla ilgili bir çok festival düzenlenir
Sonbahar Renkli yapraklar ve hasat zamanı Eylül ayında bazı bölgelerde hala yazın etkileri sürerken, Ekim itibariyle Japonyanın hemen hemen her yerinde ülkeye has sonbaharın insanı kendine getiren ve serin günleri başlar
Tanımadığınız topraklarda bir ziyaretçi olarak, elbette damağınıza uygun hakiki yerel lezzetlerden tatmak isteyeceksiniz
Gece turları, Nerede içki İçilir?, Dans ve Karaoke?
Yaz mevsimi, pirinç ekiminin yapıldığı ve aynı zamanda tüm ülkenin yeşilden bir örtüyle kaplandığı mevsimdir Dağ ormanlarındaki yeşil kiraz yaprakları, akçaağaçlar, meşeler ve kestane ağaçları, her mevsim yeşil kalan çam ağaçlarının derin tonlarıyla tezat oluştururken, bambu filizleri yavaş yavaş tüm ülkeye yayılır
Nomi-no-ichi olarak bilinen bit pazarları, Japonyanın farklı bölgelerinde genellikle tapınakların ya da mabetlerin bulunduğu yerlere kurulur Sabahın erken saatlerinden akşamüstüne kadar açık kalan bu pazarlarda satılan mallar, hem çeşit hem de fiyat açısından büyük farklılık gösterir
Rakugo, modern dönemde doğup şimdiye kadar devam ettirilen Japonyanın geleneksel sanatının bir türüdür Rakugoda kıyafet veya alet pek kullanılmıyor Sadece jest, mimik ve konuşmayla yapılan Japonyaya özel bir sanattır
Bir zamanlar Batıda sukiyaki ya da daha egzotik bir lezzet olan sushi ile bilinen Japon mutfağı, son yıllarda dünyada çok daha fazla tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır
|
|
|