Konu
:
Balıkçılık Balıkların Değerlendirilmesi
Yalnız Mesajı Göster
Balıkçılık Balıkların Değerlendirilmesi
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıkçılık Balıkların Değerlendirilmesi
Balıkların değerlendirilmesi
Balıkçıların yakaladığı balıklar çeşitli biçimlerde değerlendirilir
Taze olarak tüketilecek balıklar, ya kıyıya gelir gelmez müşterilere satılır ya da buzlarla kasalara yerleştirilerek iç bölgelere gönderilir
Balıklar dilimlendikten ya da fileto çıkarıldıktan sonra dondurularak özel ambalajlar içinde satılır
Özellikle sardalye, orkinos
(tonbalığı)
, hamsi ve sombalığı konserve olarak işlenir
Bazı ülkelerde ringa, morina ve mezgit tütsülenerek saklanır
Türkiye'de torik denen iri palamutlar iyice temizlenip tuzlanarak lakerda yapılır
Uskumru ise tuzlanıp güneşte kurutulduktan sonra çiroz halinde tüketilir
Hamsi gibi bazı balıklar pişirilip öğütülerek un haline getirilir
Balık unu çiftlik hayvanları için yem olarak ya da gübre olarak kullanılır
Bazı balık türlerinin pullarından yapay inci ve sedef yapılır
Köpekbalığı ve morina derisi çanta, ayakkabı ile eldiven yapımında kullanılır; ayrıca tutkal elde edilir
Morinanın karaciğerinden çıkarılan yağ, ilaç sanayisinde değerlendirilir
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul