Konu
:
Balıkçılık Balık Üretimi
Yalnız Mesajı Göster
Balıkçılık Balık Üretimi
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıkçılık Balık Üretimi
Balık üretimi
Çinliler İÖ 3000 yıllarında, tuzlu su doldurulmuş havuzlarda kefal üretiyorlardı
Eski Romalılar da havuz ve akvaryumlarda sazan ve tatlı su kefali yetiştiriyorlardı
Bu yöntemlerle balık yetiştirme ortaçağın sonlarına kadar sürdürüldü, ama bu tarihlerde terk edildi
Ancak 19
yüzyılda, Fransız hükümetinin balık üretimini başlatmasıyla yeniden gündeme gelebildi
Bugün dünyanın birçok ülkesinde, sofrada tüketilmek üzere büyük çapta balık üretimi yapılmaktadır
Havuzlarda en çok sazan, alabalık ve sombalığı üretilir
Havuzlarda ayrıca soyu azalan balık türleri de yetiştirilmektedir
Tatlı su balıklarının üretiminde iki ayrı yöntem uygulanır
Örneğin sazan, besinini sudaki doğal ortamdan sağlayabileceği büyük göletlerde üretilir
Alabalık üretiminde, dar ve uzun ya da yuvarlak bir havuzdaki küçük bir alanda çok balık bir arada tutularak daha iyi sonuç alınır
Ama bu havuzlarda balıkların yemle beslenmesi ve gerekli oksijeni sağlayabilmek içinde suyun belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir
Başta Japonya olmak üzere çeşitli ülkelerde tuzlu su balıkları için denizlerde de üretim çiftlikleri kurulmuştur
İstiridye, midye ve pavurya gibi öbür deniz hayvanları da bazı kıyı sularında yetiştirilmektedir
Doğal yolla üremiş larvalar ya da deniz üretim çiftliğinde yetiştirilmiş yavrular, uygun koşullara sahip bir ortama bırakıldığında çoğalabilir
Bazı Uzakdoğu ülkelerindeki deniz çiftliklerinde büyük çapta teke ve karides üretilir
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul