Konu
:
Adana Adana Mutfağı - Gastronomi
Yalnız Mesajı Göster
Adana Adana Mutfağı - Gastronomi
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Adana Mutfağı - Gastronomi
Adana Mutfağı - Gastronomi
Dünyaca ünlü Adana Kebabı
Dünyanın en önemli mutfaklarından biri olarak kabul gören ve geleneksel Türk, Ermeni ve Akdeniz Mutfağının birçok özelliğini içerisinde barındıran Adana mutfak kültüründe; acı, ekşi, narenciye, deniz ürünleri, zeytinyağı ve yeşillikler sıkça kullanılmaktadır
Adana Mutfağı'nda et oldukça önemli bir malzemedir ve mutfak ürünlerinin çoğunda et kullanılmaktadır
Adana Mutfağı'nın en ünlü yemeği tabiki lezzetiyle bağımlılık yaratan, dünyaca meşhur
Adana Kebap
'tır
Kebap, genellikle bol mezenin yanı sıra yanında rakı ve şalgam ile tüketilir
Son yıllarda Adana Kebabı Adana Ticaret Odası tarafından tescillenmiş ve restaurantlarda Adana Kebabı olarak kebap satılmasına çeşitli hijyen ve lezzet standartları getirilmiştir
Adana Mutfağı'nın diğer ünlü yemekleri ise şunlardır:Kısır
Analı Kızlı
Kabak Çintme
Şalgam
Karakuş
Bici Bici
(nişasta ile yapılan diet tatlı)
Karsambaç (buzlu tatlı)
Yüksük Çorbası
Kısır
Mahluta çorbası
Sıkma
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul