Konu
:
Turşu Kurma
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Kurma
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Kurma
Turşu kurmak için toplanmış salatalıklar
Turşu kurma
çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu, asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesidir
Genelde kırsal alanda kışa hazırlığının önemli bir kısmıdır
Elde edilen ürüne turşu denir
Arkaik kültürde ilk kez topraktan yapılma büyük boy küpler içerisinde kurulumu yapılmaktaydı
Ticari ürün olarak kullanılmaya başlandığı antik çağlarda ahşaptan yapılan kaplarla taşındığı ve saklandığı da görülmekle birlikte ahşap ve asidin reaksiyonları nedeniyle kalıcı olarak hep toprak kaplar tercih edilmiştir
Günümüzde bu tür toprak kapların yerini plastik, cam kavanoz, paslanmaz teneke kaplar almıştır
Türklerde önemli bir yeri vardır ve ilk olarak Türkler tarafından üretilmiştir
Türkiye'de geleneksel olarak adına Ankara Çubuk ilçesinde festival düzenlenmektedir
Çubuk Belediyesi "Çubuk Turşusu" adına patent almıştır
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul