Konu
:
Candan Erçetin Diğer
Yalnız Mesajı Göster
Candan Erçetin Diğer
08-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Candan Erçetin Diğer
Diğer
11 Eylül 1995'de "Hazırım" adlı ilk albümünü piyasaya sürdü
1996 Temmuz'unda Rumeli Hisarı'nda konserler verdi
16 Şubat 1997 'de "Çapkın" adlı 2
albümü piyasaya girdi ve "Yalan" adlı şarkısı ile oldukça yoğun bir dinleyici kitlesi elde etti
2 Eylül 1998'de "Oyalama Artık" adlı EP albümünü çıkardı
Bremen, Fas, Paris gibi yerlerde konserler verdi
26 Eylül 1999'de "Elbette" albümünü çıkardı ve müzik listelerinde 1
numaraya yerleşti
13 Mart 2002'de "Neden" albümünü çıkardı
Mayis 2003'de Fransız chansonları'nın yer aldığı "Candan Erçetin Chante Hier Pour Aujourd'hui" adlı 5
albümü çıktı
Yine aynı yılın Agustos ayında "Neden" albümünden bazı remix şarkıları ve Bosna Hersek, Avusturya ve Türkiye yapımı Pjer Zalica yönetimindeki Gorı Vatra filminden "Yazık oldu" şarkısını içeren "Remix" albümü çıkartmıştır
Haziran 2004'te Melek adlı 6
albümü çıktı
16 Temmuz 2005'te "Remix'5" albümü çıktı ve o albümde ayrıca Almanya - Fransa yapımı "Koro" filminin müziği "Vois Sur Ton Chemin"
(Fransızca'dan Türkçe'ye tercümesi olan "Sevdim Anladım")
da bulunmaktadır
7 Ocak 2005'te Beyazıt Öztürk ile "Yıldızların Altında" tiyatrosunda oyuncu olarak oynadı
Aralik 2005'te Yunanistan ve Türkiye'de bilinen ortak türküleri yorumladığı albümü "Aman Doktor"u çıkardı
Aynı zamanda sanatçı'nın son projesi ve albümü olarak sayılmıştır
Haziran 2007'de düzenlenen Fanta Gençlik Festivali'ne konuk olarak katılmıştır
Aynı yıl Dany Brillant ile Ankara'da konser vermiştir
Candan Erçetin ile Fransız sanatçı Dany Brillant sahne performanslarını sergilerken, Ankara 2007
Candan Erçetin sahne performansını sergilerken, Ankara 2008
Ayrıca sanatçı, Erol Evgin ve Nükhet Duru ile beraber Most Produksiyon tarafından hazırlanan Melih Kibar konserlerinde yer almıştır
Bu albümler dışında da Fransız yapımı Les Choristes (Koro) filmi için Kuştepe Çocuk Korosu ile "Sevdim Anladım" şarkısını(bu parçanın orijinali olan vois sur ton chemin 'i filmin Fransadaki galasında Saint-Benoit Lisesi korosuyla beraber seslendirmiştir
), Murathan Mungan'a saygı albümünde Yeni Türkü'nün "Çember" şarkısını, Ezginin Günlüğü'ne ait "Çeyrek" adlı albümde "Gelmiyorsun" isimli parçayı ve Teoman'ın 'Söz Müzik Teoman' albümünde "Kim"i seslendirmiştir
2008'de Ümit Ünal filmi "Gölgesizler" in müziklerini hazırladı
Ben Kimim adlı şarkıyı Gölgesizler filmi için hazırlamıştır ve şarkının adresinden ücretsiz indirilmesi mümkündür
Fanta Sençlik Festivali için 2008 yılında Beyazıt Öztürk ve Mirkelam ile birlikte Türkiye turnelerine katılmıştır
Ayrıca aynı yıl birçok konsere katılmıştır
Ayrıca sanatçı 7 Mart 2007'den 16 Haziran 2008'e kadar TRT'de Candan Erçetin'le Beraber ve Solo Şarkılar programını sunmuştur
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul