|  08-20-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Yeditepe Oyuncuları 

Yeditepe Oyuncuları, sanatçı Hadi Çaman'ın kurduğu, İstanbul'da yerleşik bir tiyatro topluluğudur

Topluluğun logosu

Kırkıncı sanat yılı yazısında "Hepsi ülkeme helal olsun
  " diyen Hadi Çaman tarafından 1982 yılında kurulan Yeditepe Oyuncuları, bugüne kadar Türkiye'de birçok sanatçıya okul olmuş bir özel tiyatrodur  Birçok ödül alan topluluk, Türk tiyatrosu tarihinde önemli bir yer tutmaktadır  Ödülleri

1982-1983, Kelebekler Özgürdür, (Avni Dilligil En İyi Oyun Ödülü)
 1983-1984, Aşk Dediğin Nedir Ki?, Tuluğ Çizgen (En İyi Yard
  Kad  A  Dilligil) Tayfun Çorağan (En İyi Yard  Erk  ) Yalnızlar Parkı (A  Dilligil) Yüksel Gözen (En İyi Yard  Er  A  Dilligil) 1984-1985, Durdurun Dünyayı İnecek Var, Selçuk Borak (En İyi Koreografi)
 1990-1991, Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü (Naz Erayda - En İyi Dekor) A
  Dilligil 1994-1995, Matruşka, Hadi Çaman, En İyi Erkek Oyuncu, Kenan Işık, En İyi Yönetmen, Osman Şengezer, En İyi Dekor
 1996-1997, Küheylan, (Avni Dilligil, En İyi Oyun Ödülü), (Yaşam Radyo, En İyi Oyun Ödülü), (Tolga Çevik - Avni Dilligil Jüri Özendirme Ödülü)
 1997-1998, Kelebekler Özgürdür, Sevinç Erbulak, Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Sevinç Erbulak, Vasfi R
  Zobu, Gençlik Ödülü 2002-2003, 40
  Yıl Ödülleri İsmet Küntay (Yaşam Boyu Onur Ödülü), Şişli Belediyesi (40  Yıl Dönümü) 2002-2003 Çankaya Belediyesi (40
  Yıl Dönümü), Tıpkı Sen Tıpkı Ben, Suna Keskin, Avni Dilligil (En İyi Kadın Oyuncu), Haluk Işık, Avni Dilligil (En İyi Yazar) 
 Oyunları

Kelebekler Özgürdür
 Aşk Dediğin Nedir Ki?
 Yalnızlar Parkı
 Baba İle Oğu
 Maç
 Durdurun Dünyayı İnecek Var
 Gelin Geldi Hoş Geldi
 Kamp 17
 Evlilik Mi Evcilik Mi?
 Azizname
 Unutulmuş Bir Ada