Yalnız Mesajı Göster

Yeditepe Oyuncuları

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeditepe Oyuncuları

Yeditepe Oyuncuları, sanatçı Hadi Çaman'ın kurduğu, İstanbul'da yerleşik bir tiyatro topluluğudur

Topluluğun logosu

Kırkıncı sanat yılı yazısında "Hepsi ülkeme helal olsun" diyen Hadi Çaman tarafından 1982 yılında kurulan Yeditepe Oyuncuları, bugüne kadar Türkiye'de birçok sanatçıya okul olmuş bir özel tiyatrodur Birçok ödül alan topluluk, Türk tiyatrosu tarihinde önemli bir yer tutmaktadır
Ödülleri

1982-1983, Kelebekler Özgürdür, (Avni Dilligil En İyi Oyun Ödülü)
1983-1984, Aşk Dediğin Nedir Ki?, Tuluğ Çizgen (En İyi Yard Kad A Dilligil) Tayfun Çorağan (En İyi Yard Erk) Yalnızlar Parkı (A Dilligil) Yüksel Gözen (En İyi Yard Er A Dilligil)
1984-1985, Durdurun Dünyayı İnecek Var, Selçuk Borak (En İyi Koreografi)
1990-1991, Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü (Naz Erayda - En İyi Dekor) A Dilligil
1994-1995, Matruşka, Hadi Çaman, En İyi Erkek Oyuncu, Kenan Işık, En İyi Yönetmen, Osman Şengezer, En İyi Dekor
1996-1997, Küheylan, (Avni Dilligil, En İyi Oyun Ödülü), (Yaşam Radyo, En İyi Oyun Ödülü), (Tolga Çevik - Avni Dilligil Jüri Özendirme Ödülü)
1997-1998, Kelebekler Özgürdür, Sevinç Erbulak, Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Sevinç Erbulak, Vasfi R Zobu, Gençlik Ödülü
2002-2003, 40 Yıl Ödülleri İsmet Küntay (Yaşam Boyu Onur Ödülü), Şişli Belediyesi (40 Yıl Dönümü)
2002-2003 Çankaya Belediyesi (40 Yıl Dönümü), Tıpkı Sen Tıpkı Ben, Suna Keskin, Avni Dilligil (En İyi Kadın Oyuncu), Haluk Işık, Avni Dilligil (En İyi Yazar)

Oyunları

Kelebekler Özgürdür
Aşk Dediğin Nedir Ki?
Yalnızlar Parkı
Baba İle Oğu
Maç
Durdurun Dünyayı İnecek Var
Gelin Geldi Hoş Geldi
Kamp 17
Evlilik Mi Evcilik Mi?
Azizname
Unutulmuş Bir Ada