Konu
:
Bursa Çelebi Mehmet Lisesi
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çelebi Mehmet Lisesi
, Bursa'da 19 Ağustos 1906 tarihinde "Bursa Hamidiye Medrese-yi Muallimini" adıyla "Ögretmen Okulu" olarak öğretime başladı
Daha sonra "Bursa Muallim Mektebi" adını alan bu okul, 1927'ye kadar birçok öğretmen yetiştirdi
Menemen'de şehit edilen ve okulun girişinde büstü bulunan Mustafa Fehmi Kubilay da bu okuldan mezun oldu
Muallim Mektebi'nin buradan ayrılması sonrası, 15 Ekim 1927'de "Birinci Ortaokul" adıyla yeni bir okul açıldı
25 yıl boyunca bu adla anılan okula 6 Ağustos 1952'de "Çelebi Mehmet Ortaokulu" adı verildi
1906'da üç katlı ve ahşap olarak yapılan okulun 1949'daki onarımında bir katı yıktırılıp yarı kagir hale getirildi
Bir de toplantı salonu eklendi
Sonradan yeni bazı bölümler de eklenen bu binada 73 yıl eğitim-öğretim yapıldı
26 Mart 1979'da çıkan bir yangında belgelerin çoğu kurtarılmışsa da binanın yanması önlenemedi
Bu yangından sonra ögretim, dört yıl kadar çevredeki ilkokullarda ve ayrı bir yapı olan işlik binasında sürdürüldü
Yeni binanın 26 Eylül 1983 tarihinde bitirilmesi üzerine Çelebi Mehmet Lisesi olarak 1983-1984 eğitim-öğretim yılı başından itibaren, halen bu yeni binada eğitim-öğretime devam edilmektedir
1992-1993 eğitim-öğretim yılında Bursa´da ilk Yabanci Dil Ağırlıklı Lise
(Süper Lise)
olarak açılmış; Düz Lise ile birlikte tedrisata devam etmektedir
Çelebi Mehmet Lisesi Resmi Sitesi :
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul