Yalnız Mesajı Göster

Kamışlık Köyü Sivrice Elazığ

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kamışlık Köyü Sivrice Elazığ

Kamışlık Köyü Sivrice - Kamışlık Köyü Hakkında - Kamışlık Köyü Tanıtımı -Kamışlık Köyü Resimleri

İlçe: SİVRİCE - İl: ELAZIĞ

Köy Muhtarı: MEHMET KAPTAN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

0(424) 4214137

Cep Telefonu:

0(535) 2176009

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:

2000

81

1997

174İle Uzaklığı:

50 km

İlçeye Uzaklığı:

20 km

Rakım:

1570 m

Bilgiler
Nüfus 81 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 23900
Alan Kodu 0424
Yönetim
Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi
İl Elazığ
İlçe Sivrice
Web Sitesi

Kamışlık, Elazığ ilinin Sivrice ilçesine bağlı bir köydür
Tarihi
Köyün adı kürtçede kejan imiş Daha sonra TC Hükümeti tarından kajen kelimesine en yakın olarak Kamışlık ismi koyulmuştur Kejan Kelimesinin Kejan Aşretinden geldiği tahmin edilmektedir Şanlıurfanın Siverek ilçesinden gelmedir Köyün eskileri

Kamışlık Köyü; Diyarbakır-Malatya Yolu üzerinde olan bir köyümüzdürYolunun tamamı asfalttırYerleşim alanı ve arazileri çok geniş olduğundan köy çok dağınık bir durumdadır Kamışlık Köyü;Batısnda Gözeli ,Doğusunda Kavak Köyü, Kuzeyinde Dereboynu Köyü ve Güneyinde Kılıçkaya Köylerine komşudur Kamışlık;İlçe merkezine 20 km, il merkezine 50 km mesafesindedir Arazi yapı bakımından hem tarım hem de hayvancılık yapılmaktadır Gözelide bulunan Celal İlaldı Pansiyonlu İlköğretim Okulu Köyün eğitim hizmetlerini sağlamaktadır

Kültür
köyümüzde eskiden beri var olan kenger sakızı
x kesme ve toplama işi zevk haline gelmiş olup ticari amacını yitirmiştirayrıca yenilikçi bir

yapıya sahip olan köyümüz geleneklerine uygun
olarak yenilikleri benimsemekte kısa süreiçeri- sinde de bu yeniliklere kendi becerisinide ekle- yerek çok güzel hale getirmektedir

Coğrafya
Elazığ iline 50 km, Sivrice ilçesine 20 km uzaklıktadır düz alanlar geniş bir yer kaplar

İklim
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 81
1997 174

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırfakat köyümüzde ekonomi olarak sadece tarıma yer verilmiktedirartık hayvancılık terk edilmektedir

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmak Seçildikleri yıllara göre köy muhtaRI

Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

kAYNAK:Vikipedi Özgür Ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla