Yalnız Mesajı Göster

Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu Mutfağı

Eski 08-19-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu Mutfağı



Mişmiş Tatlısı

Malzemeler:

Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapımı:

Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır 5 dakika yağla kavrulur Üzerine şeker ve su konur Kayısılar kabarana kadar pişirilir Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir


KEŞKEK

MALZEME
1 kilo bulgur
1 kilo yoğurt
Yağ

HAZIRLANIŞI
Bir taşta ayran yapılarak bulgura, karıştırılır ve tencereye konularak katılaşana kadar ateşte pişirilir Sonra bir tepsiye alınarak üzerine nane dökülür Kendi halinde soğumaya bırakılırSoğuduktan sonra , üzerine yağ ve yoğurt ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla