Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu Mutfağı
Mişmiş Tatlısı
Malzemeler:
Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapımı:
Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır 5 dakika yağla kavrulur Üzerine şeker ve su konur Kayısılar kabarana kadar pişirilir Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir
KEŞKEK
MALZEME
1 kilo bulgur
1 kilo yoğurt
Yağ
HAZIRLANIŞI
Bir taşta ayran yapılarak bulgura, karıştırılır ve tencereye konularak katılaşana kadar ateşte pişirilir Sonra bir tepsiye alınarak üzerine nane dökülür Kendi halinde soğumaya bırakılırSoğuduktan sonra , üzerine yağ ve yoğurt ilave edilir
|