Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu Mutfağı
SAÇ EKMEĞİ TATLISI
MALZEME
10 yumurta
Yarım kilo un
Bir miktar süt
Bal veya reçel
HAZIRLANIŞI
Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır Süt ilave edilir Daha sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir Bala veya reçele batırılarak yenir
Abdigör Köftesi
Malzemeler
Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti
Soğan
Haşlanmış pirinç
Baharat
Yapılışı
Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen; köfteler; pilav üzerine konularak servis yapılır
|