Yalnız Mesajı Göster

Tuncelinin Yöresel Yemekleri - Tunceli Yemekleri

Eski 08-19-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuncelinin Yöresel Yemekleri - Tunceli Yemekleri



Tutmaç ( Pastıkan )Çorbası


Yapılışı


Tarifi ve yapılışı halk arasında bilinen isimleriyle Yayla Çorbası veya Ayranlı Çorba gibidirFakat Tutmaç Çorbası'nı yayla çorbasından farklı kılan yanı Ayranlı Çorbadaki gibi Ayrandan yapılmıyor olmasıdır


Tutmaç Çorbasının ana ve en önemli malzemesi yöresel adıyla Pastıkan PeyniridirYörede üretilen bu peynirle yapılırTarifi Yayla Çorbası gibidir fakat tek fark ayran yerine Pastıkan kullanılıyor olmasıdır


İsteğe göre döğme veya Ev Erişltesiyle yapılabilinirYörede çok yapılıp tüketilen lezzetli bir çorbadır


Şire Saç ( Şire Seri )

Yapılışı

Şire Saç mantık olarak zerefet gibi yapılırTek fark könbe ( Pişmiş yuvarlak ekmek ) yerine ince köy ekmeginden ( Lavaş , Yufka ) yapılırKöy ekmeği yuvarlak daireler şeklinde sarılırSarılan köy ekmekeri fırında veya kuzuneli sobada ısıtılarak üzerine kızgın tereyağı ile ayran ilave edilerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla