Konu
:
Tuncelinin Yöresel Yemekleri - Tunceli Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Tuncelinin Yöresel Yemekleri - Tunceli Yemekleri
08-19-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tuncelinin Yöresel Yemekleri - Tunceli Yemekleri
Tutmaç ( Pastıkan )Çorbası
Yapılışı
Tarifi ve yapılışı halk arasında bilinen isimleriyle Yayla Çorbası veya Ayranlı Çorba gibidir
Fakat Tutmaç Çorbası'nı yayla çorbasından farklı kılan yanı Ayranlı Çorbadaki gibi Ayrandan yapılmıyor olmasıdır
Tutmaç Çorbasının ana ve en önemli malzemesi yöresel adıyla Pastıkan Peyniridir
Yörede üretilen bu peynirle yapılır
Tarifi Yayla Çorbası gibidir fakat tek fark ayran yerine Pastıkan kullanılıyor olmasıdır
İsteğe göre döğme veya Ev Erişltesiyle yapılabilinir
Yörede çok yapılıp tüketilen lezzetli bir çorbadır
Şire Saç ( Şire Seri )
Yapılışı
Şire Saç mantık olarak zerefet gibi yapılır
Tek fark könbe ( Pişmiş yuvarlak ekmek ) yerine ince köy ekmeginden ( Lavaş , Yufka ) yapılır
Köy ekmeği yuvarlak daireler şeklinde sarılır
Sarılan köy ekmekeri fırında veya kuzuneli sobada ısıtılarak üzerine kızgın tereyağı ile ayran ilave edilerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul