08-19-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aydınlık Köyü Mazgirt Tunceli
Aydınlık Köyü Mazgirt - Aydınlık Köyü Hakkında - Aydınlık Köyü Tanıtımı -Aydınlık Köyü Resimleri
Köy Muhtarı: KENAN YEKLİTAŞ
Muhtarlık Erişim Bilgileri :Bilgi Yok
Tunceli
Bilgiler
Nüfus 61 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 62800
Alan Kodu 0428
Yönetim
Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi
İl Tunceli
İlçe Mazgirt
Web Sitesi
Aydınlık, Tunceli ilinin Mazgirt ilçesine bağlı bir köydür
Köyün eski adı Canik'tir Kerdere, Hacıyusuf, Akilese, İsnis, Hodan, Lemper, Ayvatlı ve Mestan köyleri ile çevrilidir
Kültür
Alevi kültürü ve gelenekleri ön plandadır Nüfusun göçle erimesi ve yaş ortalamasının yüksek oluşu kültürel yaşamı yok denecek düzeye getirmiştir
Coğrafya
Tunceli iline 65 km, Mazgirt ilçesine 32 km uzaklıktadır Engebeli bir yapıya sahip olan coğrafyası daha çok hayvancılığa uygundur Tarımsal üretim daha çok yaşayanların kendi gereksinimlerini karşılama adına yaptıkları küçük çaplı hububat üretiminden ibarettir
İklim
Köyün iklimi, karasal iklimin etki alanı içerisindedir Yazları sıcak ve kurak, kışları kar yağışlı ve soğuktur Soğuk iklime dayanıklı meyveler yetiştirilmektedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2000 61
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Kenan Yeklitaş
1999 - Reşit Bozyiğit
1994 - A Rıza Doğan
1989 - A Rıza Doğan
1984 - A Rıza Doğan
1977 - Ali Ates
1955 - Süreyya ağa (Sabri AKSOY)
1950 - M Ali vural
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmamaktadır Taşımalı eğitim yapılmaktadır Sağlık ocağı, kanalizazyon alt yapısı ve PTT yoktur Evlerin içinde su vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|