Yalnız Mesajı Göster

Umudum Köyü Hakkında Bilgi Merkez Erzurum

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Umudum Köyü Hakkında Bilgi Merkez Erzurum

Umudum Köyü Erzurum resimleri - Umudum Köyü Erzurum hakkinda bilgiler

Umudum, Erzurum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

köyün adı 4murat han dan kalmadır

Rivayetlere göre yediyıl aralıksız kışın hüküm sürdüğü bir zamanda, Sultan 4 Murat'ın, doğuya yaptığı ziyaret sırasında adı konmuş bir köydür O ziyaretin yapıldığı zamanda insanlar soğuk ve yokluk yüzünden bölgeyi tamamen boşaltmışlardı Bu günkü Umudum olarak anılan köyden, belli belirsiz, bir ocak dumanının yükseldiğini fark eden Sultan Murat; yanındaki ülemasına şöyle söylemiş - Ortalıkta tek bir canlı yok ama şu karşıdan umudum var Hele gidelim o yöne Veziri Padişahını yanıtlamış - Devletlüm, buralarda bir alimin yaşadığını duydum Belki odur Diyerek, cılız dumanın yükseldiği eve gitmişler Gerçektende alim bir insanın yaşadığını görmüşler O zaman Sultan Murat Han vezirine dönerek; - Umudum var demiştim burada Diyerek köye bu gün anılan ismini verdiği söylene gelmektedir EVET TARİHİ AÇIDAN ÇOK ESKİYE VEDE 4MURAT DEĞİL 3 MURAT DİYE ANILMAKTADAIRYAKIN TARİHTE GELENEKSEL OLARAK YAPILAN KALOR ŞENLİKLERİ İNKİTAYA UĞRAMIŞ OLAMSIDA ÜZÜCÜDÜRİSTER MUHTARLIK OLSUN İSTERSE BAĞLI BULUNDUĞU YAKUTİYE BELEDİYESİ OLSUN BU ŞENLİĞİ FESTİVALE ÇEVİRERK HEM ŞEHİR DIŞINDAKİ HEM YURT DIŞINDAKİ KÖYLÜLERİMİZİ MAYIS AYININ SON HAFTASI ŞEHRİMİZDE KÖYÜMÜZDE 3 GÜNDE OLSA MİSAAFİR EDREK O TARİHİ YENİDEN CANLADIRIPHALEN DAHA ANLATILAN O GÜZEL GÜREŞ MÜSABAKALARINI KÖYLER ARASI FUTBOL CİRİT VE DAHA GÜZEL OLAN NE VARSA YENİDEN CANLANDIRILMASINI SAĞLAMAKLAZIM

Kültür

Köyün oldukça gelişmiş gelenek, görenek ve yemek kültürü vardır Anadolu'nun ve özellikle Erzurum'un yemekleri özen ve zerafetle yapılmaktadır

Köy Ferhat ile Şirin'in yaşadığı rivayet edilen Kalor adlı piknik yerine sahiptir Camiisinde ise Umudum Baba adlı zat'ın kabiri de vardır Ayrıca köyün futbola olan sevgisi yüksektir Köyler arası turnuvalarda başarıları göze çarpmaktadır evet umudum köyü ova köyleri içerisin de nüfüs açısın dan olsun konum açısın dan olsun vede tarih açısın dan olsun en önde gelen hatta en önde olanındırumudum sankide erzuruma nazire yaparcasına tam karşısın da kurulmuş olup köyler içerisinde bambaşka bir yeri vardırOBJEKTİF OLALIM SENİN KÖYÜN BENİM YOK HER KÖY BİZİM WATANIMIZINEN BÜYÜĞÜNDEN EN KÜÇÜĞÜNE KDR

Coğrafya

Erzurum merkezine 16 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 834
1997 873

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:sefa ay

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardırSağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırayrıca 3 bakkal ve bir kaynak atölyesi bulunmaktadır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla