Yalnız Mesajı Göster

Mollaahmet Köyü Hakkında Bilgi Horasan Erzurum

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mollaahmet Köyü Hakkında Bilgi Horasan Erzurum

Erzurum İli Köyleri -Mollaahmet Köyü Horasan- Mollaahmet Köyü Hakkında Bilgiler - Mollaahmet Köyü Resimleri

Bilgiler
Nüfus 635 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 25810
Alan Kodu 0442
Yönetim
Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi
İl Erzurum
İlçe Horasan
Mollaahmet, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi
köy adını MELLE EHMED den alırİrandan bu köye gelip,köye ilk yerleşen aile ALİ AİLESİdir

Kültür
Köy İSLAMİ-KÜRD geleneklerine bağlıdırDin ve töre yaşamı biçimlendirmektedirGeniş bir kültür birikimi vardır

Coğrafya
Erzurum iline 117 km, Horasan ilçesine 34 km uzaklıktadır Üç tarafı dağlarla çevrili,üç dere akardoğal sular bakımından zengin olmasına karşın günde sadece 5 saat köyde su akar

İklim
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 635
1997 649

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır Okul 1999 yılında sekiz yıllık eğitime geçmesiyle beraber eğitim ve öğretimde örnek olma yolunda çalışmalar başlatmıştır2002 senesinde kurulan halk oyunları ekibi il birincisi olmuşturAyrıca tiyatro grubu ilçede düzenlediği yıl sonu şöleni ile hem köyün hem de okulun tanıtımını sağlamıştır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit ile telefon Turkcell servisi vardırköy halkı dini ve din adamlarını çok tutar köyde yıllarca medrese eğitimi ğörmuş çok değerli alimler

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla