08-19-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzincan Yemekleri - Erzincanın Mutfak Kültürü
Geleneksel Erzincan Yemekleri - Erzincan Mutfağı - Erzincan Yöresel Yemekleri
Yörede geleneksel beslenme düzeni etkinliğini sürdürmektedir Beslenmenin temelini buğday ve buğday ürünleri ile hayvansal gıdalar oluşturur
Bulgur, yarma, tarhana, erişte, dövme en çok tüketilenlerdir Özellikle bulgur, çok sayıda yemek türünde kullanılır
Kışlık, besin maddeleri hazırlanmasının yöre halkının yaşamında önemli bir yeri vardır Bulgur, gendime (aşurelik buğday), tarhana, yarma, erişte kış için hazırlanan ürünlerin başlıcalarıdır
Ayrıca çeşitli sebzeler ve meyveler kurutularak, reçel yapılarak değerlendirilmektedir
Yöre mutfağı yemek türleri bakımından zengindir Bunların çoğunluğunu hamur yemekleri oluşturur Eşgili, kesme çorba (un çorbası), yaprak sarma başlıca yemek türleridir
Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar çokça tüketilen hamur işlerindendir
alıntı
|
|
|