Yalnız Mesajı Göster

Tatlıpayam Köyü Baskil Elazığ

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tatlıpayam Köyü Baskil Elazığ

Tatlıpayam Köyü Baskil -Tatlıpayam Köyü Hakkında - Tatlıpayam Köyü Tanıtımı - Tatlıpayam Köyü Resimleri

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok

Bilgiler

Nüfus 267 (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 23800

Alan Kodu 0424

Yönetim

Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi

İl Elazığ

İlçe Baskil

Web Sitesi

Tatlıpayam, Elazığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Eski ismi Sersük'türyeni ismi tatlıpayam köyüdürköyümüz türmen kökenlidir köyümüzde okuma alanı yüksekdirçerredeki köylerin en kültürlüsü olarak bilinirköyümüzde okul ,cami ve muhtarlık bulunmaktadırköyümüzde bir ögretim hocası ,on ögretmen ,on beş polis ,dört imam ,beş saglık memuru ,bir as subay, iki mühendis ve dört iş adamı bulunmaktadırokulumuz öğrenci yetersizliğinden kulanılmamaktadır

Kültür

Elazığ iline 58 km, Baskil ilçesine 20 km uzaklıktadırKöyümüz dağlık bir alanda kurulduğu için yollar dardırKöyümüz Elazığ Malatya kara yoluna 8 km uzaklıktadırAyrıca Köyümüzden baskile kara yolu ulaşımı vardırTatlıpayam Batıda Baskil,Güneyde Topalkem,Güney Doğuda Çavuşlu,Kuzeyde Galya ve aynı paralel üzerinde bulunan Meydancık köyüne komşudurBu köylere bağlantı kara yoluyla yapılmaktadır

İklim

Köyümüzün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedirİlkbahar mevsiminde canlı bir bitki örtüsü hakimken,yaz mevsiminde ise bu canlılık kendini kurumuş otlara bırakırİlkbahar mevsiminden bir kare

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 267

1997 236

Ekonomi

Elazığ iline 58 km, Baskil ilçesine 20 km uzaklıktadırKöyümüz dağlık bir alanda kurulduğu için yollar dardırKöyümüz Elazığ Malatya kara yoluna 8 km uzaklıktadırAyrıca Köyümüzden baskile kara yolu ulaşımı vardırTatlıpayam Batıda Baskil,Güneyde Topalkem,Güney Doğuda Çavuşlu,Kuzeyde Galya ve aynı paralel üzerinde bulunan Meydancık köyüne komşudurBu köylere bağlantı kara yoluyla yapılmaktadır

Altyapı bilgileri

Köyümüzde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır(Okulumuz öğrenci yetersizliğinden kapanmıştırŞuan Velipalas'ta bulunan Mustafa BİLBAY ilköğretim okulunda öğrenciler öğrenimlerini devam ettirmektedir) Köyümüzün içme suyu şebekesi vardırSağlık ocağı ve sağlık evi yokturSağlık Ocağı bir merkezde toplanmış olup şuan KARAALİ sağlık ocağı olarak faaliyet göstermektedir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla