Konu
:
Öğünlerinizi Daha Sağlıklı Yapmanın 10 Yolu
Yalnız Mesajı Göster
Öğünlerinizi Daha Sağlıklı Yapmanın 10 Yolu
08-18-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Öğünlerinizi Daha Sağlıklı Yapmanın 10 Yolu
• Tatlı patatesler:
Soyun ve küp şeklinde doğrayın
Suda haşlayın ve istenilen yoğunluğa ulaşana kadar püre haline getirin
Bir parça vanilya özü veya tarçın ekleyin
• Fasulye:
Daha fazla lif ve protein için hindi köftesi ile hazırlanmış sandviçinizin içine ezilerek püre haline getirilmiş fasulye tanelerini koyun
• Muz:
Soyun ve püre haline getirin
Yarım porsiyonluk servis kapları içine alın ve buzluğa koyun
Gerekirse dondurma olarak da tüketebilirsiniz
Kırılmış fındık parçalarını da ekleyip, fındık parçalı muzlu dondurma yapabilirsiniz
3
KALORİ EKLEMEDEN BİZİ DAHA ÇOK TOK TUTACAK ÖZELLİKTEKİ BESİNLERLE ÖĞÜNLERİMİZİN HACMİNİ ARTIRALIM!
• Blender kullanın:
Yiyeceklerimizi blenderdan geçirmek hava boşluğunu artırır ve yiyeceğimizin miktarını çok gösterir
Böylece daha fazla yitiyormuşuz gibi hisseder ve daha hızlı doygunluk hissini yakalarız
Sabah bir kap yağsız yoğurdun içine kırılmış buz ile birlikte muz koyun ve bunu kahvaltıda için
• Kahvenize süt ekleyin:
Böylece içtiğiniz sıvının hacmi artacak ve bu daha uzun süre daha tok olmanızı sağlayacak
• Yemek pişirirken yeşil çay için:
Bu karnınızın doymasını sağlar, aynı zamanda içeriğindeki antioksidanlardan da yararlanmış olursunuz
• Yediğiniz her şeye sebze ekleyin:
Sebzeler yüksek ortanda lif ve su içerir
Böylece kolayca tokluk hissi kazandırırlar
Kalori almadan doymuş olursunuz
Sandviçlerinize marul ve domates ekleyiniz
Ayrıca salatalarınıza ıspanak, pizzanıza brokoli, omletinize mantar ve domates ekleyebilirsiniz
4
YÜKSEK SODYUM İÇEREN TAVUK SUYU KULLANIN!
Patates püresi yaparken, yağ veya krema yerine yüksek sodyum içeren tavuk suyu kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul