Yalnız Mesajı Göster

Öğünlerinizi Daha Sağlıklı Yapmanın 10 Yolu

Eski 08-18-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğünlerinizi Daha Sağlıklı Yapmanın 10 Yolu



• Tatlı patatesler:
Soyun ve küp şeklinde doğrayın Suda haşlayın ve istenilen yoğunluğa ulaşana kadar püre haline getirin Bir parça vanilya özü veya tarçın ekleyin

• Fasulye:
Daha fazla lif ve protein için hindi köftesi ile hazırlanmış sandviçinizin içine ezilerek püre haline getirilmiş fasulye tanelerini koyun

• Muz:
Soyun ve püre haline getirin Yarım porsiyonluk servis kapları içine alın ve buzluğa koyun Gerekirse dondurma olarak da tüketebilirsiniz Kırılmış fındık parçalarını da ekleyip, fındık parçalı muzlu dondurma yapabilirsiniz

3 KALORİ EKLEMEDEN BİZİ DAHA ÇOK TOK TUTACAK ÖZELLİKTEKİ BESİNLERLE ÖĞÜNLERİMİZİN HACMİNİ ARTIRALIM!

• Blender kullanın:
Yiyeceklerimizi blenderdan geçirmek hava boşluğunu artırır ve yiyeceğimizin miktarını çok gösterir Böylece daha fazla yitiyormuşuz gibi hisseder ve daha hızlı doygunluk hissini yakalarız Sabah bir kap yağsız yoğurdun içine kırılmış buz ile birlikte muz koyun ve bunu kahvaltıda için

• Kahvenize süt ekleyin:
Böylece içtiğiniz sıvının hacmi artacak ve bu daha uzun süre daha tok olmanızı sağlayacak

• Yemek pişirirken yeşil çay için:
Bu karnınızın doymasını sağlar, aynı zamanda içeriğindeki antioksidanlardan da yararlanmış olursunuz

• Yediğiniz her şeye sebze ekleyin:
Sebzeler yüksek ortanda lif ve su içerir Böylece kolayca tokluk hissi kazandırırlar Kalori almadan doymuş olursunuz Sandviçlerinize marul ve domates ekleyiniz Ayrıca salatalarınıza ıspanak, pizzanıza brokoli, omletinize mantar ve domates ekleyebilirsiniz

4 YÜKSEK SODYUM İÇEREN TAVUK SUYU KULLANIN!
Patates püresi yaparken, yağ veya krema yerine yüksek sodyum içeren tavuk suyu kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla