Konu
:
Pekmezli Börülce Tarifi,Pekmezli Börülcenin Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Börülce Tarifi,Pekmezli Börülcenin Yapılışı
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Börülce Tarifi,Pekmezli Börülcenin Yapılışı
Pekmezli Börülce Tarifi,Pekmezli Börülcenin Yapılışı
Malzemeler
250 gr börülce
3 çorba kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 soğan
Tuz, karabiber
Maydanoz
Yapılışı:
Börülceleri bir gece önceden bol soğuk suda bekletin
Süzgeçten geçirip iyice yıkayın
Bir tencereye alıp bol suda, 15 dakika süresince yüksek ateşte kaynatın
Ateşi kısın ve 25 dakika daha pişirdikten sonra süzün
Fırını orta sıcaklığa ayarlayın ve sarmısağı soyup ince ince doğrayın
Yağı bir tencerede ısıttıktan sonra, içine soğan ve sarmısak katıp hafifçe pembeleşene kadar kızartın
Sirke, salça, pekmez, iki buçuk su bardağı su ve hardal ekleyerek kaynatın
Börülceleri ısıya dayanıklı bir kaba alın ve üzerine hazırladığınız pekmezli karışımı dökün
Karıştırıp kapağını kapatın ve fırında bir buçuk saat (veya börülceler hafif yumuşayıncaya kadar) pişirin
Arada bir kapağını açıp suyunu kontrol edin; gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz
Sosun kıvamı şurup gibi olmalıdır
Tuz ve karabiber ekledikten sonra yemeği maydanozla süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul