Konu
:
Göbek Bölgesi Neden Yağlanır?
Yalnız Mesajı Göster
Göbek Bölgesi Neden Yağlanır?
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Göbek Bölgesi Neden Yağlanır?
Göbek bölgesi neden yağlanır?
Zayıf kadınların bile derdi: "Göbek Yağlanması!"
İnsülin dengesizliği neden göbek yapar?
Kandaki şekeri kontrol eden bu hormonun kandaki seviyesi çok önemli
İnsülin metabolizması bozulduğu zaman kan şekeri seviyelerinde ve bununla birlikte diğer kan değerlerinde bozulmalar
ve özellikle bel-karın bölgesinde yağlanmalar oluşur
Bununla birlikte alınan yüksek karbonhidrat da bu rahatsızlığı tetikler
Yağlanmamak için kalori mi içerik mi önemli?
2007 yılında Diyabet Merkezi’nin yaptığı bir çalışmada her ikisinin de önemli olduğu kanıtlandı
Araştırma kapsamında; aynı kaloriye fakat farklı besin öğelerine sahip üç beslenme programı hazırlanmış,
62 yaş civarında ailesinde diyabet geçmişi olan ve vücutlarında insülin direnci gelişmiş 11 obez katılımcıya uygulanmış
Bu katılıcılar 28 gün boyunca 1600 kalorilik ve dört öğüne bölünmüş (öğün başına 400 kal) bir program uygulamışlardır
Sonuç olarak; kilo ve yağ değişimleri olmamış fakat yüksek karbonhidrat alındığı zaman vücut yağlarının göbek bölgesine doğru biriktiği gözlemlenmiştir
Diğer bir iddia ise;
yüksek karbonhidrat ile birlikte alınan tekli doymamış yağların insülin metabolizmasını düzelttiği için göbek bölgesi yağlanmasını yavaşlattığı ve koruduğudur
Bu çalışmada tekli doymamış besin kaynağı olarak; avokado, ceviz, zeytinyağı, zeytin, çekirdek ve bitter çikolata kullanılmıştır
Bununla birlikte birçok çalışma tekli doymamış yağların insülin metabolizması üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu savunmaktadır
Göbek bölgenizi nasıl kontrol altında tutarsınız?
1
SIKILAŞTIRMA:
Vücut kaslarını korumak için sıkılaştırma(kuvvetlendirme) hareketlerinin yapılması
2
EGZERSİZ:
Yağ yakımı için aerobik egzersiz
3
DİYET:
Kalp sağlığını koruyan doymamış yağların çok, doymuş yağların az olduğu Akdeniz Tipi beslenme programı ve kilo yönetimi için gün başına alınan enerjiden 100 kal/gün kısıtlamak
1
Yüksek karbonhidrat yerine daha düzenli dağılmış öğünleri tercih etmek ve karbonhidrat alımında ise karışık karbonhidrat diye tanımlanan esmer tahıl ürünlerinin tüketilebilir
2
Salata ve yemeklerde zeytinyağı veya kanola yağı kullanılabilir
3
Öğün aralarında fındık veya ceviz tüketilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul