08-18-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarımda Kullanılan Hormonların Zararları Nelerdir?
Hormonlu gıdaların zararları,
Hormonun zararları nelerdir
Hormonlu gıdaların zararları
Sıklıkla tüketilen hormonlu gıdalar, vücuttaki hormon dengesinin ve bağışıklık sisteminin bozulmasına, şişmeye, yağlanmaya ve hücreleri zayıflatarak kanser yatkınlığını artırmaya neden olur
Hormonlu gıdaları nasıl anlarız?
Hormon takviyesi özellikle zamansız yetiştirilen ürünlerde çok fazla uygulanıyor Bu nedenle, artık her mevsim her şeyi bulabiliyor olsak da, meyve ve sebzeleri normal zamanlarında tüketmeye çalışmalıyız
Ayrıca meyve ve sebzeler bazı alışılmayan özellikleriyle de size hormon kullanılıp kullanılmadığını belli ederler
Bunlara dikkat edin:
* Domates çekirdeksiz, içi çok sulu ve boş
* Kabağın şekli bozuk ve çekirdeksiz
* Patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksiz
* Biber aşırı büyük ve etli, çekirdek evi boş, etli kısmı sert
* Patates şekilsiz ve yumruları yapışık, içi kara,
* Karpuzun çekirdek yerleri boş, ise bu ürünler hormonlu demektir
Alıntıdır
|
|
|