08-18-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
En Faydalı Gıdalar Nelerdir
En Faydalı Gıdalar
En Faydalı Gıdalar Nelerdir
HAVUÇ
Hafızayı kuvvetlendirir, çünkü havuç, beyin metabolizmasını canlandırır Bir şey ezberlerken ufak bir tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin
ANANAS
Tiyatro sanatçılarının ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyvedir İçinde uzun bir metin ezberleyebilmek için gereken fazla miktarda C vitaminini bulunur Ayrıca önemli bir element olan mangan içerir
AVOKADO
Kısa süreli bellek içindir Fazla miktarda yağ asidi vardır Yarım avokado yeterlidir
KIRMIZI BİBER
Ne kadar acı olursa o kadar iyidir Aroma maddeleri, vücudun kendi mutluluk hormonu endorphinin salgılanmasını hareketlendirir En iyisi çiğ yenmeli
ÇİLEK
Stresi giderir Lifli maddesi mutluluk verir Dozu, en az 200 gram olmalıdır
MUZ
Sırrı, serotonin  Mutlu olmak için beynimizin bu maddeye ihtiyacı vardır
LAHANA
Tiroid bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sinirliliği azaltır Daha stressiz öğrenilir
LİMON
C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini artırır
YABAN MERSİNİ
Uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyvedir Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlar
KARİDES
Beyin besinidir Vücuda, çok önemli olan omega 3 yağ asitlerini sağlar Dikkât verme süresini daha uzatır
SOĞAN
Aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı kullanılabilir Kanı sulandırır; beyin, oksijeni daha iyi alır
CEVİZ, FINDIK, FISTIK: Konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler
ZENCEFİL
İçindeki maddeler, beynin yeni fikirler üretmesini sağlar Kan sulandığı için vücutta daha serbest akar, beyin oksijenle beslenir
KİMYON
İnsanın aklına birden bir fikir getirir İçerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini uyarır, ancak yaratıcı düşünce şartıyla  Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan, kimyon çayı içmelidir (bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyonla)
Diyet yapanlar için en yararlı olduğu belirtilen besinlerin başında dut geliyor Dünyanın değişik bölgelerindeki insanların değişik gıdalar tükettiklerini hatırlatan dergi, Ama bütün insanlar için faydalı olan besinler de var ifadesini kullandı
Yapılan listede dünyada her kültür ve coğrafyada yararlı olduğu belirilen evrensel besinler şöyle sıralandı:
1 Dutsu meyveler (dut, çilek, böğürtlen
2 Baklagiller (Fasulye, nohut, mercimek
3 Taze süt ve süt ürünleri
4 Sadece ot yiyerek beslenen hayvanların eti
5 Kabuklu meyveler (fındık, ceviz)
|
|
|
|