Konu
:
Doğum Hikayeleri ,Anıları - Huzurlu Ve Güven Dolu Bir Doğum
Yalnız Mesajı Göster
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
HUZURLU VE GÜVEN DOLU BİR DOĞUM
Annemiz: GÜLNİHAL ÇAPACIOĞLU
Bebeğimiz: TİBET TUNA
Doğum Uzmanı: DR
N
T
Doğum tarihi: 26
03
2007
20 mart 2007 tarihinde hastaneye gittiğimde doktoruma sezaryenle doğum yapmak istediğimi ancak tam olarak bayılmak istemediğimi belirttiğimde bana bunun uygun olup olmayacağına karar verecek kişinin Nezih Bey olduğunu ve kendisiyle beni görüştüreceği söyledi
Nezih Bey'le karşılaşacağımız ana kadar eşime eğer Nezih Bey bana güzel bir açıklama yapmaz ve kafamda soruları cevapsız bırakırsa ben burada doğum yapmam dedim
Koridorda Nezih Beyi beklerken; güleç yüzlü, karşısındaki insana huzur ve güven veren bir bey bize doğru yaklaştı ve "Buyurun ben Dr
Nezih, sizinle şu odada görüşeceğim" dedi
Kısa, öz ve güven dolu bir konuşmadan sonra Nezih Bey bir takım sorular sordu ve doğumumu istediğim şekilde yapabilmem için bir sorun olmadığını belirtti
Öyle mutlu olmuştum ki
26 Mart 2007 pazartesi günün anneanne,dede,babamız ve ben hastanedeydik
içimde tuhaf bir bekleyiş vardı
İlk çocuğumdu ve merak ediyordum; 9 ay boyunca beklediğimiz ufaklık nasıl bir şeydi
Garip bir masalın içindeydim
Şu ana kadar masalı okumuştum ama şimdi sonunu görecektim
gökten düşen elma az sonra kollarımda olacaktı
Hastane (Türkiye Gaz
Hastanesi) personeli o kadar içten, sıcak ve samimiydiler ki insan kendini evinde gibi hissediyordu
Doğumdan korkmuyordum
Güvendiğim bir doktorum ve bana her şeyin iyi olacağına o kadar çok inandıran, huzur ve sakinlik hissi veren anestezistim vardı
Ameliyathaneye girdiğimde evet işte son durak az sonra yeni bir masal bağlayacak ve masalın kahramanı karnımdan çıkmayı bekliyor
O dünyaya gelene kadar bilemeyecektim anneliğin nasıl bir şey olduğunu
çünkü bu tahmin edilebilecek bir duygu
ancak –annemin de dediği gibi- anne olunduğunda hissedilen bir şey
ameliyat güle oynaya başlamışı
Her ne kadar korkmasam da gergindim ve tuhaf bir huzursuzluk kaplamıştı beni
gerçi insan ne hissedeceğini hiç bilemiyor ki o anda
Nezih Bey yanımda benimle konuşuyor ve oyalıyordu beni
bir an oldu ne Nezih Bey'in neden ameliyathanedeki diğer kişilerin seslerini duyamadım
garip bir heyecan bastı
İşte tam o anda sakin ve huzurlu bir el alnıma dokunup "merak etme her şey yolunda" dediği an oğlumu gördüm
Dünyaya gelmişti benim minik balığım Tibet Tuna
Anne olanlar bilir sonrasında neler hissedildiğini
İsteyen herkes yaşar umarım bu mutluğu
çünkü kelimelerin yeterliliği gidiyor bu mutluluğu anlatırken
3 gün hastanede kaldım ve eve gitmek istemedim
Herkes o kadar güzel ilgileniyor ve o kadar çok yardımcı olmaya çalışıyordu ki
doğumdan sonraki sabah Nezih Bey odanın kapısından yine o güleç ve huzurlu haliyle merhaba deyince sanki aileden biri gelmiş gibi sevindim
Ben doktorlara çok zor güvenen ve zor inanan biri olarak günün birinde bir doktora bu denli güveneceğime inanmazdım
Aradan 4 ay geçmiş olsa da Çapacıoğlu ailesi ve minik balıkları Tibet Tuna her şey için çok teşekkür ediyor Nezih Bey'e
Bilginize, kalbinize ve insanlığınıza sağlık
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul