Yalnız Mesajı Göster

Çikolatanın İyisi Nasıl Anlaşılır? - Çikolatayı Nasıl Saklamalıyız

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatanın İyisi Nasıl Anlaşılır? - Çikolatayı Nasıl Saklamalıyız



Çikolatanın İyisi Nasıl Anlaşılır?

yy'da başlasa da öyküsü çok eskilere dayanıyor İspanyol kaşifler Christophe Colomb ve Hernan Cortes, 16 yy'da orta Amerika'ya yaptıkları gezilerden yanlarında içecekle döndüler Çokolatl isimli bu içecek Mayalar ile Azteklerin kakao çekirdeklerinden elde edilen bir içecekti Fransa ve Avrupa'ya ancak 17 yy'da yani 100 yıl sonra yayılabilen çokolatl'a 1700'lerde İngilizler süt de ilave ederek tadını geliştirdiler Yumuşak, tatlı ve yenebilir çikolata yapma yöntemi 19yy'ın ortalarında Deivid Chaillou tarafından bulundu 1825'te Antonie Brutus Menier, Noisel-sur-Marne'de ilk çikolata fabrikasını kurdu


Çikolatanın iyisi nasıl anlaşılır?

Kokusu, rengi, parlaklığı ve kadifemsi dokusundan belli olur Ne çok acı, ne çok tatlı olmalıdır Çikolata kırıldığında kenarı düz olmalı, kırılma sesi duyulmalı Ağızda kolayca erimeli, dilinize pürüz gememeli

Çikolata nasıl tadılır?

Çikolatayı ağzınıza koyduktan sonra ağzınızda erimesine izin verin Daha sonra birkaç kez çiğneyerek küçük parçalara ayırın Yavaş yavaş erimesini bekleyin

Nasıl saklamalısınız?

Çikolatanın tadının bozulmaması için güneşte bırakmayın, oda ısısında 10 - 15 santigrad derecede ve kapalı bir kapta koruyun

Alıntı Yaparak Cevapla