Konu
:
Çikolatanın İyisi Nasıl Anlaşılır? - Çikolatayı Nasıl Saklamalıyız
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatanın İyisi Nasıl Anlaşılır? - Çikolatayı Nasıl Saklamalıyız
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatanın İyisi Nasıl Anlaşılır? - Çikolatayı Nasıl Saklamalıyız
Çikolatanın İyisi Nasıl Anlaşılır?
yy'da başlasa da öyküsü çok eskilere dayanıyor
İspanyol kaşifler Christophe Colomb ve Hernan Cortes, 16 yy'da orta Amerika'ya yaptıkları gezilerden yanlarında içecekle döndüler
Çokolatl isimli bu içecek Mayalar ile Azteklerin kakao çekirdeklerinden elde edilen bir içecekti
Fransa ve Avrupa'ya ancak 17
yy'da yani 100 yıl sonra yayılabilen çokolatl'a 1700'lerde İngilizler süt de ilave ederek tadını geliştirdiler
Yumuşak, tatlı ve yenebilir çikolata yapma yöntemi 19
yy'ın ortalarında Deivid Chaillou tarafından bulundu
1825'te Antonie Brutus Menier, Noisel-sur-Marne'de ilk çikolata fabrikasını kurdu
Çikolatanın iyisi nasıl anlaşılır?
Kokusu, rengi, parlaklığı ve kadifemsi dokusundan belli olur
Ne çok acı, ne çok tatlı olmalıdır
Çikolata kırıldığında kenarı düz olmalı, kırılma sesi duyulmalı
Ağızda kolayca erimeli, dilinize pürüz gememeli
Çikolata nasıl tadılır?
Çikolatayı ağzınıza koyduktan sonra ağzınızda erimesine izin verin
Daha sonra birkaç kez çiğneyerek küçük parçalara ayırın
Yavaş yavaş erimesini bekleyin
Nasıl saklamalısınız?
Çikolatanın tadının bozulmaması için güneşte bırakmayın, oda ısısında 10 - 15 santigrad derecede ve kapalı bir kapta koruyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul