Yalnız Mesajı Göster

Pilav Pişirmek Maharet İster - Pilav Pişirirmenin Puf Noktalari

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Pişirmek Maharet İster - Pilav Pişirirmenin Puf Noktalari



Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun Sonuç her zaman olumlu olacaktır


Pilavsız bir öğün düşünemiyorsunuz Tüm yemeklerinizin yanına kocaman bir pilav tenceresi hazır duruyor Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir Bunun için, piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin Kokusuna bayılacaksınız


Pilav pişirdiğiniz zaman ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin Kağıt havlu pilavın buharını çeker Böylece pirinçler birbirine yapışmaz ve hamur olmaz


Bir gece önceden kalan pilavı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir Tencerenin dibi tutar, pirinçler birbirine yapışır, alt taraf ısınır, üst taraf soğuk kalır vs Bu durumda pilav kabını kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun Hatta bir süre ocakta tutun Pilavınız çabucak ısınacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla