Yalnız Mesajı Göster

Püff Noktalar..

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püff Noktalar..



püff noktalar

Kek ve pasta yaparken

Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz
Balık kokusu
Balık kokusunu gidermek için
Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için, bir cezvede, bir çay bardağı su ve iki çorba kaşığı siraaai kaynatarak buharlaştırın Ellerinize sinen balık kokusunu ise ellerinizi limonla ovuşturduktan sonra yıkayarak giderebilirsinizÖksürüğe doğal ilaç

Soğukalgınlığına karşı
Soğukalgınlığı hastalıklarına karşı ballı soğan iyi gelir Bir büyük soğanı iri iri dilimleyip orta boy bir bal kavanozuna ilave edin İyice karıştırıp 1 gün bekletin Sabah akşam
1 çorba kaşığı yiyin
Böreğin lezzetini arttırmak için
Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin
Meyveli kekin sırrı

Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız
Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin
dibe çökmesini istemiyorsanız;
kek hamuruna
bir miktar mısır unu ilave edin Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden
hamuru kalıba dökün Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin
__________________

Alıntı Yaparak Cevapla