Konu
:
Püff Noktalar..
Yalnız Mesajı Göster
Püff Noktalar..
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Püff Noktalar..
püff noktalar
Kek ve pasta yaparken
Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın
Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz
Balık kokusu
Balık kokusunu gidermek için
Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için, bir cezvede, bir çay bardağı su ve iki çorba kaşığı siraaai kaynatarak buharlaştırın
Ellerinize sinen balık kokusunu ise ellerinizi limonla ovuşturduktan sonra yıkayarak giderebilirsinizÖksürüğe doğal ilaç
Soğukalgınlığına karşı
Soğukalgınlığı hastalıklarına karşı ballı soğan iyi gelir
Bir büyük soğanı iri iri dilimleyip orta boy bir bal kavanozuna ilave edin
İyice karıştırıp 1 gün bekletin
Sabah akşam
1 çorba kaşığı yiyin
Böreğin lezzetini arttırmak için
Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin
Meyveli kekin sırrı
Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız
Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin
dibe çökmesini istemiyorsanız;
kek hamuruna
bir miktar mısır unu ilave edin
Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden
hamuru kalıba dökün
Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin
__________________
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul