Yalnız Mesajı Göster

Sebzeler Ve Bakliyatlarla İlgili İpuçları

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeler Ve Bakliyatlarla İlgili İpuçları



sebzeler hakkında bilgiler - bakliyatla hakkında bilgiler - sebzelerin püf noktaları - sebzelerin pişirilmesi - bakliyatların püf noktaları - bakliyatların pişirilmesi


*Bakliyatların taze olup olmadıklarını anlamak için suya koyun Taze olanlar dibe çökecek, bayat taneler su yüzüne çıkacaktır
* Bakliyatları pişirmeden bir gece evvelinden bol soğuk suda ıslayın
* Sebze ile birlikte pişireceğiniz bakliyatları önceden haşlayın ve haşlama suyuna tuz ilave etmeyin
* Haşlanan bakliyat hacim olarak iki katına çıkar Yani 1 ölçü bakliyat=2 ölçü haşlanmış bakliyat
* Yemeklere et yerine yeşil mercimek koyarak protein dengenizi koruyabilirsiniz
* Sert kök sebzeleri kolay ve hızlı pişirmek için rendeleyerek yemeğe katın
* Doğradıktan sonra kullanacağınız avokado, mantar, kereviz gibi malzemelerin kararmamaları için limonlu suda bekletin
* Soyulmuş patatesi kararmaması için soğuk suda bekletin
* Domateslerin kabuklarını kolay soymak için diplerine (+) şeklinde bir kesik atın 30 saniye kadar kaynar suya daldırıp çıkarın Kabuklarının zar gibi ve kolayca soyulduğunu göreceksiniz
* Haşlanmış patateslerin kabuklarının kolay soyulması için haşlama suyuna biraz sirke katın
* Patlıcanların acısını atması için soyup doğradıktan sonra tuzlu suda 15 dakika bekletin
* Karnabahar haşlanırken renginin beyaz kalması için haşlama suyuna biraz sirke veya limon suyu katın
* Sebze ve bakliyat yemeklerini pişirirken kaynadıktan sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin
* Yeşil yapraklı sebzeleri mümkün olduğunca bıçak kullanmadan elinizle kopararak parçalara ayırın C vitamini bıçakla kesildiğinde çok çabuk kaybolur

Alıntı Yaparak Cevapla